Skip to content
Sterilisatie-afdeling Spaarne Gasthuis, Hoofddorp
Ruimer, lichter en efficiënter

Sterilisatie-afdeling Spaarne Gasthuis, Hoofddorp

16 februari 2023
Hoofddorp
2021-2022
Spaarne Gasthuis

De verouderde Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) van het Spaarne Gasthuis was aan een upgrade toe. De nieuwe CSA is ruimer, lichter en voorzien van de nieuwste technieken. Met deze ingreep kan het Spaarne Gasthuis efficiënter werken vanuit één CSA voor drie locaties.

Vijf keer bijzonder

1. Van twee naar één CSA

Het Spaarne Gasthuis kijkt continu hoe gebouwen duurzaam ontwikkeld kunnen worden om de juiste zorg te blijven verlenen. Er is gekozen voor één nieuwe CSA die drie ziekenhuislocaties bedient, toekomstvast is én die de processen in de ziekenhuizen efficiënter maakt. Daarom is de oude CSA in Hoofddorp ontmanteld en is er op dezelfde plek een compleet nieuwe gebouwd.

2. Integrale aanpak

De verouderde CSA is in een hoog tempo getransformeerd. Het Spaarne Gasthuis zag in Heijmans de ideale partner vanwege het integrale karakter en de jarenlange samenwerking. Heijmans verzorgde het definitieve ontwerp, de engineering, de bouw en de technische installaties van A tot Z.

3. Bouwteam

Heijmans is 1-op-1 gevraagd om dit project in een multidisciplinair bouwteam aan te pakken. Een nieuwe CSA vraagt om specifieke kennis en kunde. Expertise die aanvullend is op de expertise van het Spaarne Gasthuis. De combinatie met de kwaliteiten van Heijmans leende zich goed voor een bouwteam.

4. Lichter en efficiënter

De indeling van de nieuwe CSA is gewijzigd, waardoor er op de werkvloer meer daglichttoetreding aanwezig is. Dit bevordert het werkplezier van de medewerkers. Ook het proces van het aanvoeren van vuil instrumentarium tot het steriliseren en weer transporteren naar de juiste locaties is sterk verbeterd. Het resultaat? Een efficiënter werkproces!

5. Langdurig partnership

Heijmans is al jaren een vaste partner van het Spaarne Gasthuis. Naast de nieuwe CSA heeft Heijmans ook de spoedeisende hulp, de verbouwing van de orthopedie en het Vrouw & Kind centrum (VKC) gerealiseerd. Met het aanpassen van de energiecentrale is de samenwerking wederom voortgezet.

Neem contact met ons op