Skip to content
Huismerk_Naarden
Duurzame woning voldoet aan huidige eisen

Huismerkwoningen Keverdijk, Naarden

13 juni 2024
Naarden
2021-2022
2,9 miljoen
Woningcorporatie Dudok Wonen

Aan de Kolonel Verveerstraat in de Naardense wijk Keverdijk realiseert Heijmans 21 grondgebonden Heijmans Huismerk eengezinswoningen verdeeld over drie woonblokken. Deze gestandaardiseerde prefab huurhuizen bestaan uit drie verdiepingen verbonden met een vaste trap. Door toepassing van luchtwarmtepomp en zonnepanelen wonen bewoners hier straks duurzaam, comfortabel én energiezuinig. Zo voldoen de mooie nieuwe huurwoningen volledig aan de huidige eisen.

Vijf keer bijzonder

1. Verwarmen en koelen

De Heijmans Huismerkwoningen aan de Kolonel Verveerstraat zijn van alle gemakken voorzien zoals een open keuken en badkamer. Ook zijn de gasloze huizen uitgerust met een luchtwarmtepomp. Met deze duurzame techniek verwarmen bewoners hun huis comfortabel tijdens de winter. In warme zomers gebruiken ze de energiezuinige installatie juist weer voor het koelen van hun huurwoning.

2. Verkeersplan

Vanwege het inbreidingsgebied is de manoeuvreerruimte beperkt. Met name waar het gaat om de logistieke aanvoer van grote betonnen prefabdelen en dakconstructies. Daarom heeft Heijmans samen met de gemeente Gooise Meren, Dudok Wonen en de co-makers een doordacht verkeersplan opgesteld. Ook de logistieke aan- en afvoer van materieel en materiaal op de bouwplaats is hierin meegenomen, waarbij omwonenden tijdig worden geïnformeerd.

3. Bestaande woonwijk

Heijmans bouwt de Heijmans Huismerkwoningen van het type B06 midden in de bestaande woonwijk Keverdijk – een voormalig tuindorp net buiten de pittoreske Naarden-Vesting. Door de fijne ligging van de locatie bevindt zich een winkelcentrum met supermarkt op loopafstand. Ook kunnen bewoners gebruik maken van de vele voorzieningen in het dichtbij gelegen multifunctionele centrum.

4. Lang en slank

De 21 Heijmans Huismerkwoningen staan in drie woonblokken als een strokentapijt dwars op de Kolonel Verveerstraat. Het zijn slanke en lage gebouwen die passen bij de bestaande tuindorpstructuur. Dit zorgt voor een mooie afwisseling in het gebied met veel groen en een prettige intieme schaal

5. Groen

De locatie van de Heijmans Huismerkwoningen is in harmonie met de groene omgeving. Zo ligt een groot speelveld parallel aan de drie woonblokken. Ook is in het ontwerp van de huizen rekening gehouden met de flora en fauna. Zo zijn de gevels van de huurwoningen voorzien van nestgelegenheden voor vogels en zorgen groene erfafscheidingen voor de nodige privacy.

Neem contact met ons op