Skip to content
greenville_leidsche_rijn_1.jpg
Een duurzaam plan

Greenville, Leidsche Rijn Utrecht

12 maart 2018
Utrecht
2018-2021
40 miljoen
Gemeente Utrecht

Heijmans ontwikkelt en realiseert 125 woningen nabij het kernwinkelgebied in Leidsche Rijn Centrum. Een mix van stadswoningen en appartementen in een (semi-) gesloten bouwblok met veel groen, licht en ruimte. Heijmans kreeg de opdracht gegund vanwege de hoge kwaliteit en duurzaamheid van het plan.

Vijf keer bijzonder

1. Duurzaam

Door een combinatie van maatregelen, waaronder zonnepanelen op het dak en op de gevel, heeft het plan een epc (Energie Prestatie Coëfficiënt) van -0,3 en een Gemeentelijke Praktijkrichtlijn groter dan 8,0. Hierdoor is het plan zeer duurzaam en krijgen de bewoners een energiezuinige woning.

2. Brede doelgroep

De woningen zijn ontwikkeld voor een brede doelgroep; van jonge gezinnen en senioren tot young urban professionals. Er zijn maar liefst 50 woningtypes, die allemaal zicht hebben op het park en de groene binnenhoven.

3. Woonlocatie in ontwikkeling

Leidsche Rijn Centrum is als woonlocatie sterk in ontwikkeling. Het te ontwikkelen plan draagt hier door de kwaliteit van de woningen en de stedelijke allure sterk aan bij. Door de vorm, uitstraling en kwaliteit wordt het project straks de nieuwe blikvanger van dit gebied.

4. Private binnentuinen

Kenmerkend is het hoogteverschil van het gebied, waar het ontwerp optimaal gebruik van maakt. Het groen van de openbare stadstuin sluit aan op de private binnentuinen van het project en andersom.

5. 'Brabantse school'

Onderdeel van de uitvraag was de uitwerking van het plan met drie architectenbureaus. Onder leiding van Diederendirrix is in samenwerking met BedauxdeBrouwer architecten en Hilberink Bosch architecten een plan gemaakt, waarin de handtekening van de drie ontwerpers zichtbaar is, maar nog steeds sprake is van één geheel.