Skip to content
cobana-rotterdam-02-07-2019-118-hr.jpg
Het complete pakket

Bananenstraat, Rotterdam

11 juli 2019
Rotterdam
2017 -2019
€ 42,5 miljoen
IC Netherlands

Genieten van het hele pakket in hét polsgebied van Katendrecht. Dat is wat het multifunctionele gebouw De Cobana in de Bananenstraat straks biedt. Wonen in één van de 350 huurappartementen in de twee woontorens, werken in de flexruimtes, gezellig samen koken in de kookstudio of lekker uit eten in het restaurant: het kan allemaal.

Vijf keer bijzonder

1. Metamorfose

Al 12 jaar lang speelt Heijmans een prominente rol in de grootschalige herontwikkeling van Katendrecht tot een woon- en werkgebied. Zo was het bedrijf verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Park- en Laakkwartier en wordt er nog hard gewerkt aan de transformatie van de Fenixloodsen.

cobana-r-dam-23-08-2019-87-hr.jpg

2. Kloek havengebouw

cobana-r-dam-23-08-2019-173-hr.jpg

De architectuur sluit perfect aan op de rijke havengeschiedenis van de wijk. Het appartementencomplex wordt, volgens een ontwerp van Rijnboutt, een kloek havengebouw waar een stoere, robuuste uitstraling samensmelt met een hoge woonkwaliteit.

3. Sociale binding

Het gebouw wordt ontwikkeld voor young professionals op zoek naar een moderne, betaalbare woning. Zij kunnen genieten van diverse gemeenschappelijk voorzieningen, zoals een gezellige lobby en een daktuin, met een fantastisch uitzicht op zowel de Maashaven als prachtige skyline.

luchtfoto_gerhard_van_roon_bananenstraat_2.jpg

4. Wederzijds vertrouwen

Een aantrekkende woningmarkt vraagt om snelle resultaten. De goede samenwerking en het wederzijds vertrouwen tussen de betrokken partijen, en Heijmans’ integrale aanpak zorgen ervoor dat de partijen snel tot een akkoord en acties komen.

5. Duurzame nieuwbouw

Cobana komt prominent aan de as van Katendrecht-Pols. Naast het bestaande Musa-gebouw een tweede nieuwbouwontwikkeling aan de kop van Katendrecht en daarmee een aanjager voor de transformatie naar duurzaam wonen, werken en recreëren.