Skip to content
Piekstraat 2 Rotterdam Heijmans entree 2020.jpg

Ontwikkelovereenkomst Rotterdamse Piekstraat vastgesteld

10 juli 2020, 00:00

De gemeente Rotterdam en Heijmans hebben een ontwikkelovereenkomst gesloten voor het nieuwbouwproject Piekstraat in Rotterdam. Op ‘Het eiland van Feijenoord’ komt een 73 meter hoge woontoren met in totaal 142 loftwoningen.

Onlangs is het bestemmingsplan vastgesteld door de Rotterdamse gemeenteraad. De woontoren is omringd door water en industrie en heeft een uniek uitzicht op de skyline van de stad. Naar verwachting start de realisatie in het tweede kwartaal van volgend jaar.

Industriële omgeving

De Piekstraat ligt off route in een onontgonnen stukje Rotterdam en krijgt een woontoren die naadloos aansluit bij de industriële omgeving. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau KCAP, dat zelf is gevestigd aan de Piekstraat. Het project omvat bijzondere types woningen zoals een drive-in loft (de eigen auto als onderdeel van het interieur), een waterloft (eigen aanlegsteiger aan de Nieuwe Maas) en een atelierloft (eigen ruimte voor atelier/studio).

Behalve woningen komt er ook passende horeca in de plint. De toren ligt op vijf minuten fietsafstand van Katendrecht en de Wilhelminapier. De centrumzijde van de Nieuwe Maas is tien minuten fietsen.

Duurzame levensstijl

Als makers van een gezonde leefomgeving stimuleert Heijmans in het project Piekstraat een duurzame levensstijl. Stadsverwarming, een WarmteTerugWin-systeem en zonnepanelen zorgen voor energie. Driedubbel glas, CO2-gestuurde ventilatie en vloerverwarming en -koeling zorgen voor een optimaal binnenklimaat. De garage is voorbereid op elektrisch gebruik en er komen elektrische deelauto’s en -fietsen in het gebouw. De verkoop van woningen start deze zomer.

Hoge ambitie

“De Piekstraat is een bijzonder project op een bijzondere plek met hoge ambitie. Dit vraagt om bijbehorende ambitie op vlak van architectuur, product en communicatie. Dit is misschien wel de meest markante vastgoedontwikkeling van Rotterdam Zuid”, stelt senior ontwikkelaar Werner Nissingh van Heijmans.