Skip to content
Zee Delta Noord.jpg

Prestatiecontract Zee en Delta Noord in Zeeland

28 maart 2022, 09:00

Heijmans en Istimewa zijn als combinatie Scaldis aangewezen voor het onderhoud van het areaal Zee en Delta Noord in de provincie Zeeland.

Het prestatiecontract heeft een looptijd van vijf jaar met een optie voor nog twee jaar en een totaalomvang van zo’n 30 miljoen euro, waarvan circa 16 miljoen voor Heijmans. De combinatie Scaldis – wat ‘Schelde’ betekent’ kreeg van opdrachtgever Rijkswaterstaat eerder al het beheer van Zee en Delta Zuid onder zich.

Onderhoud en service

Ook in dit contract van Zee en Delta Noord gaat het om het uitvoeren van onderhoud, service en upgrade-werkzaamheden. Het betreft alle sluizen – waaronder de Krammersluizen, Kreekraksluizen en sluizen Hansweert – en een flink aantal bruggen, 345 kilometer aan oevers en oeverbekleding en een gemaal. De omzet voor Heijmans bedraagt ongeveer 16 miljoen euro.

Over Istimewa

Istimewa is een zogeheten system integrator die verbinding legt tussen ontwerp, uitvoering en onderhoud van elektrotechnische- en besturingsinstallaties met hoofdkantoor in Vlissingen. De opdracht van Rijkswaterstaat wordt grotendeels verzorgd vanuit Terneuzen en nog een te bepalen locatie op het werk.

Neem contact met ons op