Skip to content
Westergouwe Gouda Heijmans Hotspot Instagram.jpg
Weids wonen in Gouda

Westergouwe, Gouda

10 augustus 2015
Gouda
2015-2032
191 miljoen
VOF Westergouwe

In Gouda ontwikkelen en bouwen we de wijk Westergouwe. Dwars door het plan van drie wooneilanden loopt een groenzone die overloopt in een natuur- en recreatiegebied dat zo groot is als 60 voetbalvelden. Deze GroenBlauwe zone van 45 ha dient ook als wateropvang bij extreme buien of een dijkdoorbraak.

Vijf keer bijzonder

1. Voor elk wat wils

Westergouwe bestaat uit meerdere buurtjes die stapsgewijs worden gebouwd en verkocht. Het woningaanbod is divers, zowel in woningtypen als prijsklassen. Zoals twee-onder-één kappers aan het water of groen tot brede eengezinswoningen met een diepe achtertuin.

2. Poldernatuur

De omgeving van het polderlandschap wordt optimaal benut. Bewoners zullen op loopafstand van hun huis toegang hebben tot een schitterend natuur- en recreatiegebied van maar liefst 45 hectare en een parkachtige groene strook die door de hele wijk loopt.

3. Droog en veilig

Veel ruimte voor waterberging, een trapsgewijs verlopend waterpeil en een integrale zandophoging: zo is de wijk beschermd tegen hevige regenval. In de randwoningen van Eiland 1 is een keerwand opgenomen. Deze voorkomt overlast in geval van een dijkdoorbraak van de Hollandsche IJssel en Gouwe.

4. Voorzieningen

Gezien de wijk stap voor stap wordt ontwikkeld, zijn er al vanaf het begin voldoende voorzieningen. Zoals een kindcentrum bestaande uit een brede school en kinderopvang. Verder zal de wijk uiteindelijk ook verrijkt worden met een winkelcentrum van circa 6.000m2.

5. Standaard huisbesturing

In de nieuwste ontwikkeling Gouwekade, worden 35 eengezinswoningen standaard voorzien van een huisbesturingssysteem. Bewoners kunnen via hun tablet en smartphone zaken als verlichting en verwarming draadloos en op afstand volledig veilig bedienen.

Neem contact met ons op