Skip to content
Westergouwe Gouda Heijmans Hotspot Instagram.jpg
Weids wonen in Gouda

Westergouwe, Gouda

10 augustus 2015
Gouda
2015-2032
191 miljoen
VOF Westergouwe

Heijmans ontwikkelt en realiseert 125 woningen nabij het kernwinkelgebied in Leidsche Rijn Centrum. Het gaat om stadswoningen en appartementen in een (semi-) gesloten bouwblok met veel groen, licht en ruimte. Heijmans kreeg de opdracht gegund vanwege de hoge kwaliteit en duurzaamheid van het plan.

Vijf keer bijzonder

1. Voor elk wat wils

Westergouwe bestaat uit meerdere buurtjes die stapsgewijs worden gebouwd en verkocht. Het woningaanbod is divers, zowel in woningtypen als prijsklassen. Zoals twee-onder-één kappers aan het water of groen tot brede eengezinswoningen met een diepe achtertuin.

westergouwe-gouda-heijmans-19.jpg

2. Poldernatuur

De omgeving van het polderlandschap wordt optimaal benut. Bewoners zullen op loopafstand van hun huis toegang hebben tot een schitterend natuur- en recreatiegebied van maar liefst 45 hectare en een parkachtige groene strook die door de hele wijk loopt.

3. Droog en veilig

Veel ruimte voor waterberging, een trapsgewijs verlopend waterpeil en een integrale zandophoging: zo is de wijk beschermd tegen hevige regenval. In de randwoningen van Eiland 1 is een keerwand opgenomen. Deze voorkomt overlast in geval van een dijkdoorbraak van de Hollandsche IJssel en Gouwe.

westergouwe3.jpg

4. Voorzieningen

Gezien de wijk stap voor stap wordt ontwikkeld, zijn er al vanaf het begin voldoende voorzieningen. Zoals een kindcentrum bestaande uit een brede school en kinderopvang. Verder zal de wijk uiteindelijk ook verrijkt worden met een winkelcentrum van circa 6.000m2.

5. Standaard huisbesturing

In de nieuwste ontwikkeling Gouwekade, worden 35 eengezinswoningen standaard voorzien van een huisbesturingssysteem. Bewoners kunnen via hun tablet en smartphone zaken als verlichting en verwarming draadloos en op afstand volledig veilig bedienen.

Neem contact met ons op