Skip to content
ASML Campus in Veldhoven (2019) richting zuid.jpg

Heijmans gaat duurzame samenwerking aan met ASML

8 september 2021, 10:00

Heijmans is een duurzame samenwerking aangegaan met ASML voor het integrale onderhoud en beheer van de meeste Nederlandse faciliteiten van de chipmachinefabrikant. De samenwerking is voor vijf jaar met de mogelijkheid tot jaarlijkse verlenging. Vier partners vormen samen het zogeheten Maintenance House, het onderhoudsteam van ASML. Naast Heijmans zijn dat EQUANS, Strukton Worksphere en Antea Group.

Optimalisatie van dienstverlening

Deze benadering creëert meer ruimte en gelegenheid voor de optimalisatie van de dienstverlening. Daarnaast zorgt het voor meer flexibiliteit door het vergroten van de schaalbaarheid en capaciteit van de services. Zo blijft ASML meebewegen en voorbereid op de wijzigingen en omvang van hun klant. Tot slot geeft dit multi supplier-model een impuls aan innovatie en (product)ontwikkeling, waarbij we meerwaarde creëren door het delen van kennis en het gezamenlijk doorontwikkelen van oplossingen.

Het Maintenance House bestaat uit drie Hard Services Providers (Heijmans, EQUANS en Strukton Worksphere) en een Tactical Maintenance Provider (Antea Group) die nauw samenwerken. Met als doel om samen de business continuïteit van ASML te waarborgen en een werkomgeving te creëren waarin medewerkers excelleren, nu en in de toekomst. Dit wordt gewaarborgd via een multi supplier-model. Onder één dak werken meerdere leveranciers met een breed scala aan expertise samen in en aan de gebouwen en assets van ASML.

Innovatieve aanpak

De productie van steeds geavanceerdere lithografiesystemen stelt uitdagende eisen aan de faciliteiten van ASML Deze eisen komen enerzijds voort uit de productie van de lithografiesystemen en anderzijds vanuit de doelen die ASML heeft ten aanzien van duurzaamheid, bedrijfscontinuïteit en innovatie. Daarom is een bewezen ‘track record’ ten aanzien van assetmanagement een belangrijk selectiecriterium geweest.

Dankzij de kennis en ervaring van de geselecteerde partijen heeft ASML de overtuiging het asset management van de ASML-faciliteiten naar Excellent Standards te brengen, waarbij het integraal Asset Management ASML en het Maintenance House een leidend voorbeeld worden.

Neem contact met ons op