Skip to content
Beneluxtunnel

Gunning onderhoud snelwegen Zuid-Holland aan Heijmans

20 december 2023, 07:15

Rijkswaterstaat gunt onderhoudswerkzaamheden aan snelwegen in het zuiden van Zuid-Holland aan Heijmans. Het Rosmalense bedrijf gaat volgend jaar aan de slag om enkele snelwegen te voorzien van nieuw asfalt, gecombineerd met onderhoudswerkzaamheden aan enkele kunstwerken – zoals viaducten – op die wegen.

De werkzaamheden zijn onderdeel van één van de twee percelen uit de aanbesteding Groot Onderhoud West Nederland Zuid, onderdeel van de koploperaanpak duurzame wegverharding van Rijkswaterstaat. Het gaat om de snelweg A13 (weggedeelte Den Haag naar Rotterdam), de A4 (Beneluxtunnel, 4 tunnelbuizen) en de A15 (nabij Ridderkerk). Het werk vertegenwoordigt een omzetwaarde van € 20,5 miljoen voor Heijmans.

Al eerder dit jaar haalde Heijmans asfaltonderhoudswerkzaamheden binnen in andere regio’s van Rijkswaterstaat. Zo worden in 2024 gedeelten van de A2 en A12 in Midden-Nederland door Heijmans van nieuw asfalt voorzien. Ook dit project was onderdeel van de koploperaanpak duurzame wegverharding van Rijkswaterstaat, waarin bedrijven worden uitgedaagd zo duurzaam mogelijke asfalt toe te passen. Hiermee is Heijmans op 2 van de 3 koploperprojecten in 2024 actief. Onlangs werd ook bekend dat Heijmans in Oost-Nederland vier jaar lang het asfaltonderhoud aan diverse snelwegen gaat verzorgen.

Kwaliteit

Heijmans kreeg dit werk gegund na een aanbesteding, mede op basis van kwaliteit. De werkzaamheden starten naar verwachting in maart 2024 en worden nog hetzelfde jaar afgerond. Om het werk optimaal veilig uit te kunnen voeren, zal voornamelijk in afsluitingen worden gewerkt. De overlast wordt hierbij zoveel mogelijk beperkt.

Duurzaamheid

Dit project betreft één van de drie projecten van Rijkswaterstaat die in 2023 zijn aanbesteed met gebruikmaking van de koploperaanpak duurzame wegverharding. Bedrijven worden daarbij uitgedaagd zo duurzaam mogelijk asfalt toe te passen. Voor dit project is naast asfalt ook de mate van duurzaamheid van geleiderail, wegmarkering en voegovergangen aan de gunningscriteria toegevoegd.

Foto: Beneluxtunnel - Rijkswaterstaat, Thomas Fasting

Neem contact met ons op