Skip to content
Heijmans One Eemnes 1.3
Heijmans ONE

Snel een tijdelijk thuis

Heijmans ONE is een kant-en-klaar verplaatsbaar houten huis van 39 m2 met een efficiënte indeling, luxe uitstraling en minimaal onderhoud. Ideaal voor één- of tweepersoonshuishoudens. De woning is gebruiksklaar; met badkamer, keuken en installaties. Een terras of kleine tuin zorgt voor extra wooncomfort en een aantrekkelijke leefomgeving. En niet onbelangrijk: de woning is na een aantal jaren eenvoudig te verplaatsen.

Flexibel wonen

Pauzelandschappen inkleuren met tijdelijke bebouwing: zo pakken we samen met corporaties, beleggers en gemeenten de woningnood aan. De betaalbare en duurzame Heijmans ONE is dé oplossing voor tijdelijke huurwoningen met oog voor een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving.

Het idee van pauzelandschappen tijdelijk bebouwen is niet nieuw. Toch worden nog niet alle kansen benut.

Onvoldoende kennis over wet- en regelgeving, een gebrek aan locaties, onzekerheid over de toekomstige bestemming, financiële haalbaarheid en het ontbreken van expertise werpen drempels op. We moeten durven hier een tijdelijke invulling aan te geven.

Heijmans ONE is een bewezen concept en heeft op meer dan 19 locaties in Nederland zijn waarde ruimschoots aangetoond. In steden, dorpskernen, maar ook in randgebieden. Tijdelijke bebouwing is een samenspel tussen buurt, corporatie, gemeente en Heijmans. Met een gevarieerd team van experts, kennis over tijdelijke bebouwing en praktijkervaring helpen we gemeenten en corporaties om tijdelijk wonen haalbaar te maken. In een gezonde leefomgeving, waarbij tijdelijke bebouwing de buurt sociaal en visueel verrijkt.

De kant en klare Heijmans ONE is een uitstekende oplossing voor tijdelijke woonruimte. De woning is klein, compact en snel te plaatsen. Dit geeft ook weer kleur in de levens van bewoners, die eindelijk een plek voor zichzelf vinden. Benieuwd hoe het is om in de Heijmans ONE te wonen? Lees dan het verhaal van Mara.

Wat moet je weten

  • Heijmans ONE voldoet aan het bouwbesluit voor niet-permanente bouwwerken. Dit past bij de aard van het gebruik.
  • De aanvraagprocedure van een omgevingsvergunning voor tijdelijke bebouwing kent een verkorte doorlooptijd:
  • Tijdelijke woningen mogen volgens de wet- en regelgeving in Nederland maximaal 15 jaar op één locatie staan.
  • Voor tijdelijke bebouwing zijn water, elektriciteit en riolering nodig. Het op tijd aanvragen van aansluitingen is belangrijk voor de snelheid in het proces.
  • Tijdelijke woningen zijn een verrijking voor de locatie, al kunnen omwonenden dat soms anders ervaren. Betrek hen tijdig bij het proces en deel praktijkervaringen.
  • Tijdelijk betekent dat de woningen ook een keer weg moeten. Heijmans ONE is eenvoudig te verplaatsen naar een nieuwe locatie waar tijdelijke woningen nodig zijn.

Snel een tijdelijke thuis

Geef een gebiedsontwikkeling, herstructureringsopgave of lege kavel een positieve impuls met verplaatsbare, kwalitatieve huisvesting. Meer informatie? Vraag hieronder de technische brochure aan.

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement

Heijmans ONE - snel een antwoord op je vraag

De Heijmans ONE heeft een woonoppervlak van 39 m2 en 1 slaapkamer.

De buitenmaten van de Heijmans ONE zijn 3.5 m breed, 9.5 m lang en 6.2 m hoog.

Nee. De Heijmans ONE is een vrijstaande woning.

Ja. De Heijmans ONE wordt geplaatst inclusief badkamer.

Ja. De Heijmans ONE wordt geplaatst inclusief keuken.

Ja. De Heijmans ONE heeft 1 slaapkamer op de eerste verdieping.

De Heijmans ONE wordt verwarmd door infraroodverwarming.

Met optiepakket Duurzaamheid is het mogelijk om zonnepanelen toe te voegen aan de Heijmans ONE.

De Heijmans ONE is verplaatsbaar in 1 dag met 2 vrachtwagens.