Skip to content
Heijmans ONE project in Panningen met duurzame, circulaire en verplaatsbare tiny houses.jpg
Makers van de gezonde leefomgeving

Gezond wonen

Bouwen én de kwaliteit van de natuurlijke omgeving verbeteren. Het is mogelijk. Dat hebben we op allerlei plekken al bewezen. Juist daarom willen we onze kennis en ervaring op het gebied van ecologie en waterbeheer inzetten op alle plekken waar wij ontwikkelen en bouwen, zowel in nieuwe ontwikkelingen als in bestaande gebieden. Omdat we ons ervan bewust zijn dat we Nederland moeten beschermen tegen wateroverlast, hittestress en droogte.

Schone lucht, groen en blauw zijn nodig om een gezonde leefomgeving te creëren. We creëren daarom natuurinclusieve wijkjes met bloementuin, bijenhotel en moestuin. Een gezonde leefomgeving is in de basis ook een veilige omgeving, zowel in fysieke als in sociale zin.

Duurzaam gebruik

Heijmans Flex benut op een slimme manier (tijdelijk) ongebruikte grond in een stad of dorp. Dit verbetert het ruimtegebruik, de sociale leefbaarheid en biedt kansen voor mensen die tijdelijk op zoek zijn naar een woning.

Circulair

Naast het feit dat de woning verplaatsbaar is, is een aanzienlijk deel van het materiaal van de woning herbruikbaar.

Materialenpaspoort

Alle gebruikte materialen van de Heijmans Flex woningen zijn opgenomen in een materialenpaspoort. Hierin staat hoeveel en welke materialen we gebruiken, wat de afkomst is, of ze hernieuwbaar en losmaakbaar zijn en wat de toxiciteit van de materialen is. Het documenteren van de materialen maakt het hergebruik eenvoudiger, stimuleert slim ontwerpen en vermindert afval.

Duurzame materialen met minimaal onderhoud

Het hout voor de woning is 100% duurzaam. De gerecyclede kunststof kozijnen en het stalen dak zijn van hoogwaardige kwaliteit en gaan lang mee. De levensduur van de Heijmans Flex woningen is meer dan 50 jaar en vraagt minimaal onderhoud. Een meerjarig onderhoudsplan geeft inzicht in onderhoudsbehoefte en -kosten van de woning.

Bijna energieneutraal

Het merendeel van alle energie die nodig is voor de installatie van de woning wordt opgewekt door de zonnepanelen op het dak.

All-electric

Alle installaties van de Heijmans Flex woningen zijn volledig elektrisch.

Verantwoord produceren

De woning wordt onder de best mogelijke omstandigheden geproduceerd, namelijk in de fabriek. Hier zijn we onafhankelijk van externe factoren en komen we tot de beste kwaliteit. En misschien nog wel het meest belangrijk, hiermee veroorzaken we weinig stikstofuitstoot.

Meer informatie over Heijmans ONE? Vul onderstaand formulier in.

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement