Skip to content
Collage werken bij mei 2020.jpg
Hoe maken zij het mee bij Heijmans?

Altijd in ontwikkeling

24 augustus 2021

De wervingscampagne 'Maak het mee bij Heijmans' is gelanceerd. Om een gezonde leefomgeving te maken en continu te kunnen blijven verbeteren, verslimmen en verduurzamen zijn de beste mensen nodig. In de campagne spelen medewerkers van Heijmans de hoofdrol. Wilco van Bethlehem, Roos Godefrooij, Denise Kerindongo en Hakim Bouzaadalla vertellen hoe zij zich ontwikkelen bij Heijmans.

Voor elkaar door het vuur gaan - Wilco van Bethlehem, hoofduitvoerder infra
Wilco van Bethlehem.jpg

Waarom wilde je meedoen aan de Heijmans-campagne Maak het mee? 

“Dat ze mij zouden vragen, had ik nooit verwacht. Natuurlijk zei ik meteen ja, want ik voelde me gevleid en vind het altijd leuk om in de belangstelling te staan.”

Hoe ervaar jij ‘altijd in ontwikkeling’ bij Heijmans, welke kansen heb je gekregen voor persoonlijke & professionele groei? 

“Na mijn opleiding civiele techniek wilde ik uitvoerder worden. Bij Heijmans adviseerden ze me te starten als werkvoorbereider. Dat wilde ik eerst niet, want ik wilde graag buiten werken en niet op kantoor achter de laptop werkplannen maken. Achteraf ben ik heel blij met dit advies, want als werkvoorbereider leerde ik veel over eisen en processen. Daarbij ontmoette ik veel mensen. Uiteindelijk stroomde ik door naar uitvoerder en mocht ik buiten aan de slag. En nu mag ik mijzelf alweer hoofduitvoerder noemen! Als je wilt doorgroeien, dit ook uitspreekt en de capaciteit hebt, kan je snel klimmen binnen Heijmans.”

“Ik heb veel contact met mijn leidinggevende over wat ik nu nodig heb om verder te groeien. Ik ben 32 jaar, maar leer nog steeds nieuwe dingen. Fantastisch dat ik de kans kreeg hoofduitvoerder te worden. En nu wordt me al gevraagd: waar zie je jezelf over vijf jaar? Daar ga ik de komende tijd over nadenken.”

Hoe bewandel jij je eigen pad binnen Heijmans? 
“Open staan voor anderen, veel praten en interesse tonen in je collega’s. Maar wel dicht bij je gevoel blijven. Vooral niets doen wat boven je kunnen ligt, want dan loop je hele dag op je tenen. Je moet de tijd nemen om te groeien in je functie, daarna pas verder kijken. En ik raad iedereen aan om veel initiatief te nemen.”

Wat betekent een geel hart voor jou? 
“Zie ik het gele materieel van Heijmans langs de weg, dan voel ik trots. Daarnaast volg ik Heijmans in de media en online op LinkedIn. Een geel hart betekent voor mij ook instaan voor je club. Wij zijn een hecht team. Als er in het weekend, midden in de nacht, of in de vakantie stront aan de knikker is, gaan we door het vuur om elkaar te helpen.”

Wat is het grootste misverstand over werken in de bouw? Wat maakt werken in de bouw nou zo uitdagend? 
“Dat het altijd hard werken en ruig is. Veel sjouwen met zware balken en gaten graven met een schop. En een hoop machogedrag. Dat is gelukkig niet altijd waar. In mijn team staat veiligheid voorop. Daar hoort ook bij dat je bewust bezig bent met je lichaam, dus dat je goed tilt.
Ik vind het geen probleem om vroeg op te staan, dat zit in mijn aard. En als je plezier hebt, voelt het niet als hard werken. De uitdaging in mijn werk zit hem in een compromis vinden tussen de projectbegroting en een goeie sfeer op de bouwplaats behouden. Daarbij staat veiligheid altijd op nummer een!”

Hoe kunnen collega’s helpen om deze campagne tot een succes te maken?
“Vooral veel vacatures en succesverhalen delen op je eigen social media-kanalen. En heel veel praten over wat we doen bij Heijmans en waarom het zo leuk is om hier te werken.”

Elke dag bijdragen aan een gezonde leefomgeving - Roos Godefrooij, data- en business developer Bouw & Techniek

Waarom wilde je meedoen aan de Heijmans-campagne Maak het mee? 
“Naast dat het leuk is je een dag te omringen met creatieve fotografen en filmmakers, wilde ik ook graag de ambassadeursrol voor Heijmans pakken om zichtbaar te maken wat ik doe. Als data- en business developer wil ik graag mijn vakgebied in de schijnwerpers zetten, want data is de nieuwe grondstof voor de bouw. Met data kun je bouwwerken beter laten aansluiten op maatschappelijke behoeftes, met data maak je veranderingen inzichtelijk en stimuleer je innovatie. De toekomstige vragen achterhalen, waar we straks oplossingen voor moeten hebben, dat is mijn drijfveer.”

Hoe bewandel jij je eigen pad binnen Heijmans?  
“In de 2,5 jaar bij Heijmans heb ik mijn ondernemende schoenen aangetrokken en zocht ik zelf naar waar ik het meeste waarde toe kan voegen. Die vrijheid krijg je bij Heijmans. Ik zoek continu naar mensen die energie geven en waar ik met mijn expertise kan bijdragen.”


Hoe ervaar jij ‘altijd in ontwikkeling’ bij Heijmans, welke kansen heb je gekregen voor persoonlijke & professionele groei? 
“Vooral soft skills heb ik ontwikkeld bij Heijmans: zaken op strategisch en organisatorisch gebied. Welke stappen zijn er nodig om je doel te bereiken, wie heb je daar voor nodig, welke randvoorwaarden voor succes zijn er en hoe krijg je mensen mee, daar heb ik veel in geleerd. Hoewel je je hulpvraag echt zelf moet formuleren en daar de juiste collega’s bij moet vinden, krijg je bij Heijmans alle hulp die je nodig hebt. Bovendien is er volop ruimte om buiten Heijmans voeding en inspiratie op te halen.”

Wat maakt werken in de bouw zo uitdagend?
“De bouw is een sector is die nog veel transities voor zich heeft. En de schaalgrootte van bedrijven en activiteiten maakt dit best lastig. Want we werken aan grote projecten en dus is het risicobewustzijn heel erg groot. Je kunt niet zomaar nieuwe stappen zetten, maar vernieuwing moet doordacht plaatsvinden. Dat maakt het voor mij heel interessant om juist in deze sector te werken.”

Wat betekent een geel hart voor jou? 

“Dat staat voor mij voor de visie van Heijmans: het maken van een gezonde leefomgeving. Waar willen we heen en hoe gaan we dat realiseren, daar heeft iedereen een rol in en het mooiste is als iedereen dat voelt. Hoe draag je met jouw kennis en ervaring aan die gezonde leefomgeving bij?”

Hoe kunnen collega’s helpen deze campagne tot een succes te maken?

“Open staan voor en zo veel mogelijk praten met geïnteresseerden, vertellen aan welke doelen we bij Heijmans werken en hoe je impact kunt maken. Zoek contact met mensen die een drive hebben en maak ze enthousiast met wat je doet en de ruimte die je krijgt om te vernieuwen!”

Mijn collega's en ik staan altijd klaar voor elkaar - Hakim Bouzaadalla, monteur infra
Hakim Bouzaadalla.jpg

Waarom wilde je meedoen aan de Heijmans-campagne Maak het mee?
“Door mijn kersverse leidinggevende ben ik voorgedragen, als ‘toppertje in ons bedrijf’. Als hij zo over mij praat moet ik wel meedoen toch? Ben in ieder geval heel blij met de foto’s, ik sta er goed op, hahaha.”

Hoe ervaar jij ‘altijd in ontwikkeling’ bij Heijmans, welke kansen heb je gekregen voor persoonlijke & professionele groei? 
“Ik heb heel veel kansen gekregen en benut. Ik maakte kennis met Heijmans toen ik als zelfstandige elektromonteur werkte en inmiddels ben ik al vier jaar in vaste dienst. Binnen Heijmans heb ik mezelf kunnen ontwikkelen op mijn eigen manier. Toen ik aangaf voor eerste monteur laagspanning op te willen gaan, was dat snel geregeld. Een opleiding voor monteur middenspanning volgde snel en nu wil ik graag doorleren voor technicus. Om uiteindelijk hoofduitvoerder te worden. Niet overal word je een paar maanden in de schoolbanken gegund, dat je tijdens je werk mag leren.”

Hoe bewandel jij je eigen pad binnen Heijmans?  
“Ik voel me steeds zekerder om mee te praten over de aanpak van klussen. Als ik met een voorstel kom, wordt er naar me geluisterd en als het een goed idee is, worden de eerdere plannen omgegooid. Soms mag ik ook als werk verantwoordelijke optreden, dan mag je ook elektriciteit afschakelen en de daarbij horende veiligheidsmaatregelen nemen.”

Wat betekent een geel hart voor jou? 
“Dat je kan rekenen op je collega’s, dat ze altijd voor me klaar staan. Sinds vijf maanden lopen we mee bij Liander in Amsterdam en dan kom je in alle delen van de stad. Als ik dan ergens een gele keet zie staan, stap ik altijd binnen voor een bakje koffie.”

Wat maakt werken in de bouw zo uitdagend?
“Bij de term ‘bouw’ haken mensen soms af, iedereen denkt dat je in de bouwput moet werken maar dat hoeft helemaal niet altijd. Heijmans is veel breder! In mijn werk bij de infratechniek doe je hele andere dingen. Wat het zo leuk maakt, is dat je elke dag ergens anders bent, lekker buiten, en veel vrijheid hebt.”

Hoe kunnen collega’s helpen deze campagne tot een succes te maken?
“Familie en vrienden vertel ik veel over mijn werk, ik ben er enthousiast over en soms breng ik ook wel eens jongens aan bij Heijmans. Ik ken veel zzp’ers en als het goeie zijn, vertel ik ze dat je in dienst bij Heijmans ook lekker kunt werken. Je krijgt goed betaald, je pensioen en vrije dagen zijn goed geregeld en je kunt opleidingen volgen. Heijmans is gewoon een goede werkgever.”

Werken aan een circulaire bouw - Denise Kerindongo, trainee bouwmethodologie Bouw & Techniek
Denise Kerindongo.jpg

Waarom wilde je meedoen aan de Heijmans-campagne Maak het mee? 
“Ondanks dat ik er net twee maanden werkte, wilde ik natuurlijk meewerken aan een campagne die jong talent aan Heijmans wil verbinden. Goed dat de campagne laat zien dat hier al veel jonge mensen werken! En dat de bouw niet alleen een mannenwereld is, bij Heijmans werken ook veel vrouwen.
Door mee te doen, laat je bovendien zien dat je in de bouw verschillende dingen kunt doen. Zo ben ik betrokken bij een onderzoek naar hergebruik van beton en controleer en bereken ik constructies voor lopende bouwprojecten. Blijft het gebouw overeind? Daar ben ik verantwoordelijk voor met mijn collega’s van Ontwerp & Engineering bij bedrijfsonderdeel Utiliteit.”

Hoe ervaar jij ‘altijd in ontwikkeling’ bij Heijmans, welke kansen heb je gekregen voor persoonlijke & professionele groei?
“Tot nu toe zie en pak ik allerlei kansen. Ik zoek met name de verbinding tussen techniek en duurzaamheid en die vind ik in de werkgroep 100% circulair beton. Daar maak ik samen met collega’s van allerlei afdelingen een plan van aanpak voor duurzaam en circulair bouwen. Met mijn onderzoek naar de toepassing van hergebruikt beton draag ik daar direct aan bij. Hoe groot kan het aandeel gerecycled beton zijn zonder dat we aan stevigheid van de constructie verliezen? Dat is onze centrale vraag.”

Hoe bewandel jij je eigen pad binnen Heijmans?  
“Door verder te gaan met de ambitie van Heijmans om een maker van een gezonde leefomgeving te zijn. Ik vind het mooi dat Heijmans nadenkt over hoe we de wereld aan generaties na ons na willen laten. Dat is een statement waarmee ik mezelf kan motiveren, ook omdat je ziet dat er door het hele bedrijf aan wordt gewerkt. Als trainee kun je op verschillende plekken bij Heijmans meelopen en daar maak ik gebruik van. Het fijne is dat je zelf kunt aangeven wat je wilt leren en bij welk expertise je zou willen kijken.”

Wat betekent een geel hart voor jou? 
“Dat je als individu onderdeel bent van het grotere geheel, maar ook dat collega’s mij zo enthousiast meenemen in hun werk en mij van alles willen leren.”

Wat is het grootste misverstand over werken in de bouw? Wat maakt werken in de bouw nou zo uitdagend?
“Werken in de bouw is veel breder dan mensen denken. Zelfs als afgestudeerd bouwkundige aan de TU Eindhoven, weet je niet zo goed wat er allemaal gebeurt in een bouwbedrijf. Niet iedereen is een bouwvakker, om maar een voorbeeld te noemen. Er zijn allerlei verschillende functies nodig om een project te realiseren.”

Hoe kunnen collega’s helpen om deze campagne tot een succes te maken?
“Mensen nieuwsgierig maken naar Heijmans door foto’s en linkjes van de campagne te delen in je eigen netwerk en door berichten van Heijmans op Instagram en LinkedIn te liken, zo bereiken de berichten een steeds groter publiek. Ook vertel ik graag over mijn werk, bijvoorbeeld aan oud-studiegenoten, om mensen zo enthousiast te maken voor Heijmans.”