Skip to content
rvdb20150723-456.jpg
Van redactielokaal naar studentenhotel

The Student Hotel, Amsterdam

11 juli 2014
Amsterdam
2014-2016
€ 28 miljoen
Boelens de Gruyter-The Student Hotel

De Parooltoren en het Trouwgebouw in Amsterdam zijn getransformeerd naar een studentenhotel met 573 kamers en circa 4.000 m2 aan faciliteiten. Het nieuwe hotel is compleet afgewerkt en in het voorjaar van 2016 opgeleverd. Hiermee is het hotel open voor aanvang van het studiejaar.

Vijf keer bijzonder

1. Multifunctioneel

De Parooltoren en het Trouwgebouw zijn middels de algemene entree van het gebouw met elkaar verbonden. Beide gebouwen functioneren nu als één multifunctioneel complex.

gvrams2015_mg_8099.jpg

2. Design & build

rvdb20150723-727.jpg

Het betreft een Design & Build contract waarbij de gevel van de Parooltoren behouden blijft, de binnenzijde wordt gesaneerd, gesloopt en opnieuw ingedeeld met hotelkamers inclusief inrichting. Het aangrenzende Trouwgebouw heeft een nieuwe gevel. De bovenste verdieping is verwijderd en vervolgens aan de voorkant met twee en aan de achterkant met één nieuwe verdieping opgebouwd.

3. Prefab badkamers

Het gebouw telt 573 badkamers in totaal, waarvan 26 op elke verdieping in de Parooltoren. Om kosten en tijd te besparen is er gekozen voor prefab badkamers. Deze zijn in de fabriek gemaakt en hoeven enkel nog geplaatst te worden. Doordat de kwaliteitsborging in de fabriek groter is dan op de bouwplaats, zijn de badkamers beter gecontroleerd en staan ze voor een hogere kwaliteit.

rvdb20150723-325.jpg

4. Innovatief hotelconcept

The Student Hotel ontving in 2014 de internationale Venues Award voor Best Hotel Concept. Het is een vrij nieuw concept in Nederland. Je kan hier als internationale, lokale of uitwisselingsstudent een compleet ingerichte kamer huren, waarbij naast een bed ook is voorzien in een eigen badkamer, bureau en voldoende opbergruimte voor studieboeken.

5. Logistiek partner

Heijmans draagt voor de inrichting de rol als logistiek partner. Naast het maken van een proefopstelling voor de inrichting, zorgt Heijmans er voor dat het interieur, zoals kasten en bedden, op tijd worden geleverd.