Skip to content
Teteringen-14_A9_1641
Huismerkwoningen Bouverijen, Teteringen

Ruime eengezinswoningen met dorps karakter

17 juni 2021
Teteringen
2020-2021
1,6 miljoen
Verhuurmaatschappij Duinweide

Tussen Teteringen en Breda-Noord ligt nieuwbouwwijk Bouverijen. Hier realiseert Heijmans elf Heijmans Huismerkwoningen type B01 in drie woonblokken. Deze ruime prefab eengezinswoningen hebben een dorps en eigentijds karakter. Elk huurhuis heeft vaste standaardelementen zoals woonkamer, open keuken en badkamer. Ook zijn ze ruim opgezet met drie verdiepingen, vaste trap, slaapkamers, tuin, berging en groene erfafscheidingen. Bovendien krijgen ze een chique uitstraling door bijzondere accenten zoals smaakvolle gevelkaders.

Vijf keer bijzonder

1. Accenten

De voorgevels van de elf Heijmans Huismerkwoningen zijn voorzien van stijlvolle accenten. Zo omkaderen mooie betonnen elementen de voordeur en het naastgelegen raamkozijn. Deze grote segmenten plaatst Heijmans al in een vroeg bouwstadium. Een werkwijze die de nodige precisie vereist vanwege de minieme toleranties voor het passende metselwerk.

2. Veiligheid

Veiligheid heeft prioriteit bij Heijmans. Ook bij dit bouwproject in Teteringen. Tegenover de bouwkavel ligt basisschool De Wegwijzer. Doordeweeks is het ‘s morgens druk met ouders die hun kinderen met de auto afzetten bij de school. Vanwege de veiligheid heeft Heijmans met de basisschool en de gemeente Breda afgesproken om op dit tijdstip geen materiaalleveringen met vrachtauto’s te laten plaatsvinden. Zo hebben ouders en kinderen geen last van het bouwverkeer.

3. Samenwerking

Voor een soepel bouwtraject is samenwerking met de gemeente Breda belangrijk. De gemeente hanteert namelijk een strikt protocol voor heiwerkzaamheden, zowel wat betreft veiligheid, bescherming van grondwater en het minimaliseren van overlast voor buurtbewoners. Daarom is vóór de start van de bouw een compleet heiprogramma opgesteld waarin Heijmans werkzaamheden specificeert, afspraken vastlegt en zorgdraagt voor een strakke planning.

4. Twee opdrachtgevers

Het project Heijmans Huismerkwoningen in Bouverijen is onderdeel van een groter traject met 25 woningen die Heijmans bouwt voor de vrije verkoop in opdracht van een vastgoedbedrijf. Hierdoor heeft Heijmans twee opdrachtgevers waarmee nauwgezet wordt gecommuniceerd. Ook bezichtigen huurders en kopers op verschillende tijden hun toekomstige woning, zodat ze direct na oplevering kunnen inhuizen.

5. Afstemming

Bouverijen is een nieuwbouwwijk in ontwikkeling. Zo zijn diverse aannemers tegelijkertijd aan het bouwen. Voor een soepele logistiek en veilige aan- en afvoer van materieel en materiaal heeft Heijmans in een vroeg stadium de werkzaamheden en planning afgestemd met de andere bouwbedrijven.

Neem contact met ons op