Op reis naar de toekomst

Om passagiers klantvriendelijker en sneller te bedienen is Eindhoven Airport uitgebreid met nieuwe winkels, gastvrije horecaconcepten en een nieuw hotel. De bestaande terminal met het bagagesysteem en incheckbalies is uitgebreid. De uitbreiding is voorbereid op een passagiersgroei tot vijf miljoen in 2020.

 • Eindhoven
 • 2011-2013
 • 9 miljoen
 • Eindhoven Airport

Vijf keer bijzonder

 1. Passagiersgroei

  Passagiersgroei

  Ondanks de complexiteit en de veelvoud aan betrokken partijen zijn de dagelijkse activiteiten van de luchthaven gewoon doorgegaan. Sterker nog, het aantal passagiers dat via Eindhoven Airport heeft gevlogen is gedurende de werkzaamheden met bijna een miljoen toegenomen.

 2. Op hoge poten

  Op hoge poten

  Het 120 kamers tellende Tulip Inn hotel is op dertien meter hoge poten gezet. Deze enorme kolommen rusten op twee poeren die met wandschijven zijn verankerd en dragen de gehele bovenbouw. Het ontwerp van de markante draagconstructie van het hotel vereiste gecompliceerde krachtberekeningen.

  Tags

 3. Verder kijken

  Samen met airportmanagers is er intensief overlegd om het operationele proces van het vliegveld niet te hinderen. Door de inzet van een faserings- en calamiteitenplan is overlast zo veel mogelijk beperkt. Een voorbeeld is de bouwplanning: materialen zijn vooraf besteld en constructies zijn vooraf goed uitgedacht waardoor onnodige hinder is voorkomen.

  Tags

 4. 60 meter breder

  60 meter breder

  De bestaande terminal is circa 60 meter breder geworden. In deze hal is de nieuw bagageafhandeling te vinden met daar bovenop een kantoorverdieping die aansluit op bestaande kantoren. Aan de voorzijde van de terminal is de ontvangsthal uitgebreid waarboven het nieuwe hotel van 33 meter uittorent.

 5. Duurzame ambitie

  De nieuwbouw past bij de duurzaamheidambities van Eindhoven Airport. Het hotel voldoet aan de eisen van het keurmerk ‘Green Key’ label ‘Gold’ en energielabel A++. De terminal heeft het energielabel A+. Er zijn onder meer duurzame bouwmaterialen, energie-efficiënte verlichting, pv-panelen en zonnecollectoren toegepast.

  Tags

Opening
Opening
Opening Terminal & Hotel