Skip to content
Schiphol QRT

BAM en Heijmans starten Quick Response Team in Schiphol terminals

19 juni 2024, 11:30

BAM Bouw en Techniek en Heijmans Utiliteit zetten op Schiphol een Quick Response Team in om kleine verstoringen proactief te verhelpen. BAM doet dit in samenwerking met schoonmaakbedrijf Asito in terminal 3, Schiphol Plaza en overige operationele gebouwen. Heijmans doet dit met eigen medewerkers in terminal 1 en 2. Op al deze locaties zetten de bedrijven een handyman en een huismeester in. Zij lopen rondes om zo effectief en snel kleine en simpele verstoringen te verhelpen.

De handyman en huismeester zijn de ogen en oren in de terminals, waardoor zij defecten sneller signaleren. De kleine klussen kunnen door de handyman direct worden opgepakt. Voor de wat grotere klussen, zoals bijvoorbeeld schilderwerk heeft de handyman een signaalfunctie. Op basis daarvan plant de handyman groter onderhoud in bij de teams die dit verzorgen.

Het team verhelpt proactief aankomende verstoringen op bijvoorbeeld rolpaden of andere kleine potentiële defecten. Zoals het vastzetten van loszittende deurklinken of het verhelpen van klemmende en piepende deuren. Zo heeft de reiziger minder last van ongemakken in de terminals en andere gebouwen op Schiphol.

De inzet van het Quick Response Team past bij de doelstelling van Schiphol om kwaliteit en goede dienstverlening te bieden aan reizigers. Het reguliere onderhoud dat wordt gepleegd door zowel BAM als Heijmans gaat gewoon door, maar door de inzet van dit team worden ongemakken die in enkele minuten kunnen worden verholpen, direct opgepakt en opgelost.

"We kijken continu naar verbeteringen in onze dienstverlening voor Schiphol. Het Quick Response Team is daar een mooi voorbeeld van. In directe samenwerking met Asito en de andere main contractor Heijmans zetten we ons hiervoor in. We maken hiermee de omgeving voor de reiziger, maar ook voor de vele Schiphol- een stuk aangenamer. Daar zetten wij ons elke dag voor in," zegt Jeroen Heuverkamp, afdelingshoofd BOK uitvoering BAM Bouw en Techniek.

“Als je niet in beweging bent, dan loop je nergens tegenaan. Door, vanuit het Quick Respons Team, continu te blijven bewegen en vanuit de ogen van de passagiers en onze opdrachtgever te kijken, proberen we kleine storingen en defecten voor te zijn. Het uitgangspunt is een soepel werkende terminal en een betere beleving vanuit de reizigers. Dit doen we met een team van professionele, enthousiaste en goed getrainde Heijmans, BAM en Asito medewerkers,” zegt Ralph Keesmaat Business Manager bij Heijmans Utiliteit.

Duurzame samenwerking Schiphol

Zowel BAM Bouw en Techniek als Heijmans Utiliteit hebben met Schiphol een prestatiecontract voor perceel 5A en 5B. Bij Perceel 5A van Heijmans behoren de Terminal 1 en 2. Bij perceel 5B van BAM behoren Terminal 3, Schiphol Plaza, de parkeer- en overige operationele gebouwen. Binnen deze percelen voeren BAM Bouw en Techniek, Heijmans Utiliteit en Schiphol Services het beheer en onderhoud uit aan de installaties en bouwkundige onderdelen. Ook voeren BAM Bouw en Techniek en Heijmans Utiliteit ver- en nieuwbouwprojecten op de luchthaven uit.