Skip to content
nieuw_kralingen.jpg

Intentieovereenkomst sociale huurwoningen Nieuw Kralingen

14 juli 2020, 00:00

Woonstad Rotterdam en de Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen, waar Heijmans onderdeel van is, hebben een intentieovereenkomst gesloten voor tachtig sociale levensloopbestendige huurwoningen in de nieuwe Rotterdamse stadswijk Nieuw Kralingen.

De OCNK, een samenwerking tussen Heijmans en TBI-onderneming ERA Contour, is verantwoordelijk voor het ontwerp en realisatie van de 80 sociale huurappartementen. Belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerp van het appartementencomplex zijn de drie ontwerpstijlen die het romantische karakter van de wijk vormgeven. Als makers van een gezonde leefomgeving zet Heijmans ook hier in op duurzaamheid en natuurinclusiviteit. Nieuw Kralingen wordt een nieuwe Rotterdamse stadswijk aan de westkant van het Kralingse Bos.

Nieuwe woonplek in 2022

De 80 sociale huurwoningen komen in een levensloopbestendig appartementengebouw. De verwachting is dat de bouw halverwege 2021 start en dat huurders eind 2022 kunnen genieten van hun nieuwe woonplek. ”We zijn blij dat we de handen ineen hebben geslagen met Woonstad Rotterdam. Samen hebben we het volste vertrouwen in deze nieuwe Rotterdamse wijk. Met de toevoeging van de sociale huurwoningen aan het totale woonprogramma wordt Nieuw Kralingen een stadswijk voor jong en oud,” aldus Erick Schouten, projectdirecteur Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen.