Skip to content
bouwvakkers_anderhalve_meter_hesje_bouwplaats_berkel_enschot_heijmans.jpg

Hoe Heijmans omgaat met het Corona-virus

14 november 2021, 21:00

Deze pagina is bijgewerkt op 14 november 2021 en wordt regelmatig geactualiseerd.

Heijmans volgt de ontwikkelingen rondom het Corona-virus op de voet en houdt zich aan de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM. We werken volgens het Protocol dat is opgesteld met Bouwend Nederland, Techniek Nederland en de overheid en door vakbonden is aangevuld. De gezondheid van onze medewerkers, onderaannemers, leveranciers en opdrachtgevers staat voor ons voorop. We doen er alles aan om voor hen een zo veilig en gezond mogelijke werkplek te creëren.

Het werk gaat door

Maar we beseffen ook dat we, juist in deze tijd, ons werk niet stil kunnenleggen. Want ook als bouwer leveren we een belangrijke bijdrage aan de vitale sectoren van onze maatschappij. Niet altijd breed bekend, maar voor heel veel klanten en opdrachtgevers is het werk wat wij doen van groot belang. We zorgen voor de techniek en faciliteiten die ziekenhuizen, overheden en andere organisaties juist nu nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. En daar zijn we trots op.

We doen het samen

Tegelijkertijd vraagt dit veel van onze medewerkers en al onze partners. We hebben nauw overleg met Bouwend Nederland, onze collega bouwbedrijven en brancheorganisaties. We waarderen de flexibiliteit en inzet die we in de sector zien om te zorgen dat de werkzaamheden zo veel als mogelijk door kunnen gaan. Het is immers van groot belang dat de infrastructuur, kantoren en energievoorzieningen klaar zijn voor gebruik als Nederland straks haar gewone activiteiten weer voortzet.

We zetten er samen de schouders onder om Nederland, juist nú, zo vitaal mogelijk te houden. Let goed op jezelf en op elkaar.

Hoe werkt Heijmans gezond door?

Tim Straub, medewerker Kwaliteit & Veiligheid: "In deze tijden ben ik twee keer zo vaak aanwezig op ons project De Schoone Ley in Den Haag, om mijn collega’s extra te ondersteunen bij het toepassen van ons aangescherpte hygiënebeleid. Dat doe ik door continu rond te lopen en aanspreekbaar te zijn voor iedereen die met vragen zit. Samen met collega Hewar Marif en projectleider Ron van Alebeek paste ik ook het schaftbeleid aan, zodat niet iedereen tegelijkertijd in de keet komt. Op de bouwplaats moeten we nu immers extra goed voor elkaar zorgen.”

Uitvoerder Rien Filius en zijn team werken keihard door op ons project Verbindingen de Hoek in de regio Haarlemmermeer. "Het werk stilleggen is nu geen optie", aldus Rien. "Ons werkterrein is vrij uitgestrekt, dus afstand houden is buiten geen probleem. We hebben extra zeep besteld en meer wasplaatsen aangelegd. We gebruiken geen handdoeken meer, maar papieren doekjes. Kwestie van omschakelen en discipline. We schaften nog wel samen in de keet, alleen zitten we nu twee meter uit elkaar. Ik geef iedereen dagelijks een compliment. De mannen snappen dat de noodzaak hoog is en beseffen verdomd goed dat we - nu het nog kan - met z’n allen moeten blijven werken om de bv Nederland aan de praat te houden."