Skip to content
Heijmans bus electrisch.jpg
Sneller, slimmer en schoner

Heijmans verduurzaamt binnenstedelijke service logistiek

26 oktober 2021, 11:00

Meer dan de helft van de vervoersbewegingen in de stad is gerelateerd aan bouw en onderhoud. Met de klimaatdoelstellingen voor ogen, heeft Heijmans een nieuw, efficiënt en duurzaam logistiek systeem ontwikkeld voor gebouwonderhoud in binnenstedelijk gebied: Heijmans Duurzame Service Logistiek. De afgelopen drie jaar heeft Heijmans dit systeem meermaals getest, doorontwikkeld en inmiddels succesvol in de praktijk gebracht. 

Tot op heden zijn er dagelijks tientallen transporten nodig voor onderhoud aan een gebouw. Dat kan sneller, schoner en slimmer. Daarom is Heijmans een samenwerking aangegaan met een netwerk van verschillende partners. Vanuit die samenwerking heeft Heijmans de beschikking over logistieke hubs en uitstootvrij vervoer in de grootste steden. Het resultaat: een nieuw logistiek systeem dat zorgt voor 100% minder uitstoot, 80% minder transporten en leveringen zijn twee uur eerder op locatie. Inmiddels is Heijmans met de dienst van start gegaan in Amsterdam en Rotterdam en zijn de voorbereidingen in Den Haag, Leeuwarden en Leiden gereed.

Susanne Balm, Onderzoeker Lectoraat City Logistics bij Hogeschool van Amsterdam: “Als grote organisatie spelen we een grote rol in het aantal vervoersbewegingen in de stad, omdat we veel onderhoud nodig hebben aan onze panden. Het is heel mooi dat we op deze manier samen met Heijmans onderdeel zijn van de oplossing om de impact van de transportbewegingen te verkleinen. Dit draagt bij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij graag nemen in de stad”.

Ralph Oduber, Manager Business Development bij Heijmans: “In 2025 moet een groot deel van het vervoer in de steden uitstootvrij zijn. Daar kan niemand omheen, zeker niet als je gebouwen hebt in de stad en je dus verantwoordelijk bent voor de keten van het vastgoedonderhoud. Voor elke 10 miljoen Euro aan onderhoud in de binnenstad wordt er alleen al voor de levering van materialen dik 35.000 kilometer per jaar in diezelfde binnenstad weggereden. Dat is een rondje om de aarde. De uitstoot en de verkeerslast die dat met zich meebrengt is gewoon een groot maatschappelijk probleem. Zoiets kun je niet in je eentje oplossen. Dit concept is veelbelovend”.

Neem contact met ons op