Skip to content
Imagine Rotterdam Heijmans AM artist impression web.jpg

Heijmans en AM starten bouw 295 woningen Imagine Rotterdam

30 november 2021, 09:00

Imagine bestaat uit 162 koopwoningen, 133 huurappartementen voor Vesteda, 120 parkeerplaatsen en 1.500 m2 commerciële ruimte. Het project is een goed voorbeeld van duurzaam bouwen: de appartementen worden energiezuinig, het gebouw wordt klimaatadaptief en krijgt een collectieve binnentuin, en bewoners kunnen gebruikmaken van deelmobiliteit.

Wethouder Kurvers is trots op dit project: “Imagine heeft een prachtige locatie en valt binnen een ambitieuze gebiedsontwikkeling. Het is onderdeel van Parkstad, maar heeft ook een doorkijk naar Feyenoord City. Met 58 middenhuur- en 55 middeldure koopwoningen is ook een plek gecreëerd voor starters en gezinnen.”

Dynamische nieuwe stadswijk

Rob de Jong van de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (StiGaM) vindt dit een belangrijke mijlpaal voor de gebiedsontwikkeling in dit deel van Rotterdam-Zuid: “Het eerste bouwproject in Feyenoord City is gestart. Wij zijn daar supertrots op. Een prachtig ontwerp waar erg veel belangstelling voor is. Ik hoop en verwacht dat dit gaat gelden voor alle projecten die we in deze dynamische nieuwe stadswijk gaan bouwen.“

Duurzame binnenstedelijke leefomgeving

Heijmans en AM vormen samen de Ontwikkelcombinatie OCFC. Wilco van den Ban, namens de Ontwikkelcombinatie: “Met de start van de bouw zetten we nu daadwerkelijk de volgende stap om op deze plek in Rotterdam een duurzame binnenstedelijke leefomgeving te realiseren. Een plek waar bewoners alles kunnen vinden: van wonen tot sport en van park tot uitgaan. Samen bouwen we hier aan een nieuw stadsdeel van Rotterdam.

We werken goed samen met de gemeente Rotterdam en StiGaM. En we zijn blij met het vertrouwen van de huizenkopers en Vesteda als woningbelegger en -verhuurder in project Imagine.”

Betaalbare huurappartementen

Vesteda is afnemer van 133 huurappartementen. Pieter Knauff, CIO van Vesteda: “Imagine zet de toon voor een nieuw woongebied van hoge kwaliteit in Rotterdam. Mede daarom leent dit project zich bij uitstek voor het langjarig investeren van pensioengelden die aan ons zijn toevertrouwd. Op steenworpafstand van de Maas, NS-station Rotterdam Zuid en dichtbij allerlei andere voorzieningen bieden wij huurders met een middeninkomen straks ruime, betaalbare en duurzame huurappartementen.”

Nieuw woonicoon

Imagine ligt op de grens van Parkstad en Feyenoord City, op de hoek van de Laan op Zuid en de 2e Rosestraat. Het energiezuinige appartementencomplex bestaat uit twee hoge woongebouwen, die op straatniveau worden verbonden door een gebouw met commerciële en maatschappelijke functies. In totaal komen er 295 woningen.

De lichte gevelmaterialen maken van Imagine een opvallend nieuw woonicoon aan de skyline van Rotterdam. De appartementen kijken uit op de groene binnentuin, op de Maas, het nieuwe Feyenoord City en richting het centrum.
Imagine is ontworpen door Barcode Architects. De woonoppervlaktes van de koopwoningen variëren van 48 tot 225 m2 en de appartementen van Vesteda van 50 tot 95 m2. Parkeren is mogelijk in de onderbouw, waar ook wordt voorzien in deelmobiliteit.

De bouw is in handen van de bouwcombinatie Heijmans en BAM Wonen.