Skip to content
Heijmans wint prijs Rotterdam: Bouwdouwer

Heijmans wint prijs voor meeste woningen in Rotterdam

17 maart 2023, 15:50

Heijmans is winnaar van de Rotterdamse Bouwdouwer 2022. Een prijs van de gemeente Rotterdam voor het in productie nemen van het meeste aantal woningen in de havenstad.

Heijmans startte in 2022 met de bouw van 397 woningen in Rotterdam De Kuil (232 woningen), Piekstraat (142 woningen) en Parkbuurt Hoogvliet fase 5 (23 woningen). Rotterdam heeft grote ambities op het gebied van bouwen en wonen. Meer, betaalbaar en sneller bouwen, maar altijd met kwaliteit en de omgeving als hoogste prioriteit.

POR

Heijmans-directeur Vastgoed Lonneke Zuijdwijk nam de prijs in ontvangst uit handen van de Rotterdamse wethouder Chantal Zeegers. De Bouwdouwer is een initiatief van het Platform Ontwikkeling Rotterdam (POR), het vastgoednetwerk van marktpartijen uit de bouw en de gemeente Rotterdam. De prijs bestaat sinds 2019 en dient ter stimulering en blijk van waardering voor alle stadsmakers die letterlijk hun steentje bijgedragen aan de Rotterdamse woningbouwopgave.

Project Koer van VORM Holding kreeg de Bouwdouwer prijs voor het project met de snelste ontwikkeltijd.

Samenwerking

Lonneke Zuijdwijk is trots op de Rotterdamse Bouwdouwer. “Als maker van de gezonde leefomgeving ontwerpt, ontwikkelt en bouwt Heijmans plekken die de juiste basis bieden voor mens, plant en dier om op door te groeien. Dat doen we altijd met oog voor de betreffende plek en in nauwe samenwerking met gemeenten, corporaties, ondernemers en bewoners. Rotterdam is daar een goed voorbeeld van. Deze (gebieds)ontwikkelingen zijn alleen te realiseren door een goede samenwerking tussen álle partijen.”