Skip to content
Heijmans Huismerk woonwijk in Berkel-Enschot.jpg
Bouwen aan een duurzame toekomst

Onze visie op integrale leefomgeving

Bij Heijmans staat een gezonde leefomgeving centraal, waar duurzaamheid en sociale betrokkenheid hand in hand gaan. In een wereld van grote transities zoals de energie- en mobiliteitstransitie, geloven wij in de cruciale rol van data. Het slim inzetten van data stelt ons in staat om te anticiperen op behoeften en leefbaarheid te waarborgen.

Thomas-Thunnissen

Thomas Thunnissen

Directeur Smart City

Smart City: verbinden van stenen en datastromen

Met ons Smart City-initiatief gaan we verder dan ooit tevoren. Niet alleen knopen we stenen aan elkaar, maar ook datastromen. Door inzicht te krijgen in gebruikersgedrag en te voorzien in energie- en waterbehoeften, optimaliseren we de leefomgeving. We verzamelen data, bouwen het gebied digitaal na en maken op basis daarvan weloverwogen ontwerpkeuzes.

Ik denk dat je straks met Smart City-initiatieven kunt bereiken dat je betere oplossingen kunt bedenken. Misschien zelfs op terreinen waar je nog niet aan had gedacht voor de grote maatschappelijke uitdagingen.
Thomas Thunnissen, Directeur Smart City Heijmans
Smart City: integraal, digitaal en slim bijdragen aan maatschappelijke opgaven

Meerwaarde in voorspelbare keuzes

De meerwaarde van deze aanpak is aanzienlijk. Met Smart City-initiatieven kunnen we gerichter keuzes maken, bijvoorbeeld het bevorderen van sociale cohesie in een specifiek gebied, zelfs ten koste van parkeervoorzieningen. Deze voorspelbare aanpak stelt ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden voor de specifieke uitdagingen van een gemeenschap.

Heijmans: dragers van een betere morgen

Bij Heijmans dragen we graag bij aan een betere toekomst. Onze focus ligt niet alleen op technologische innovaties, maar ook op het creëren van prettige sociale interacties tussen bewoners. Samen met Heijmans werken we integraal aan een duurzame en slimme toekomst, waarin data een middel is om het welzijn van mensen te verbeteren en de uitdagingen van morgen het hoofd te bieden.


Samenwerken?

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement