Skip to content
Gaby Klein
Toekomstvastwaarde met Energiemanagement

Energiemanagement

Heijmans Energiemanagement helpt met de verduurzamingsuitdagingen én voegt waarde toe aan jouw huisvesting. Hoe? Door inzicht te geven in het energieverbruik, het besparingspotentieel in kaart te brengen en met een minimale investeringen de energieprestatie van het gebouw te maximaliseren.

Energiemanagement vormt de beste basis voor een energiezuiniger gebouw. Tegelijkertijd zorg je dat alle installaties, zoals het gebouwbeheersysteem, optimaal kunnen blijven draaien. Zo ben je én energiezuinig én zorg je voor een aangenaam binnenklimaat voor medewerkers, bezoekers en andere aanwezigen.

De combinatie van efficiënter energiegebruik en een aangenaam binnenklimaat zorgt voor maximale waarde van het vastgoed, voor de gebruiker en de omgeving. Toekomstvastwaarde, noemen we dat.

Voordelen van energiemonitoring

Energiemanagement voor kantoren, overheidsgebouwen, ziekenhuizen en andere bedrijfspanden helpt voldoen aan de laatste wet- en regelgeving, en de energierekening te verlagen. Daarnaast profiteer je van meerdere voordelen die de waarde van je vastgoed verhogen:

  • Voldoen aan wet- en regelgeving
  • CO₂-uitstoot verminderen
  • Positieve bijdrage aan het klimaat van de toekomst
  • Een gezonde werkomgeving
  • Lagere reparatiekosten dankzij langere levensduur van installaties

Energiemanagement: Besparen in 3 stappen

Zo leidt inzicht tot energiebesparing. Drie belangrijke stappen vormen de basis:

1. Energiescan

Een energieadviseur analyseert het energiegebruik van de systemen en installaties in het gebouw. Daarnaast kunnen we het elektriciteitsverbruik van specifieke gebouwdelen meten. Uit deze inzichten blijkt het besparingspotentieel.

2. Gegarandeerd jaarlijks energie besparen

Concrete maatregelen garanderen een jaarlijkse energiebesparing. Bijvoorbeeld aan het instellen van kloktijden, optimalisatie voor vrije dagen en minimaal energieverbruik voor vakantieperiodes.

3. Energiemonitoring en bijsturen waar nodig

Energiemonitoring meet de verbeteringen en helpt een vinger aan de pols te houden. Een dashboard toont de belangrijkste statistieken over het energieverbruik van specifieke apparaten en systemen.

Een geoptimaliseerd gebouwbeheersysteem zorgt voor 10 tot 20 procent energiebesparing

Creëer toekomstvastwaarde met energiemanagement voor huisvesting.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Energiemanagement voor jouw gebouw(en)? Download de leaflet.

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement

Neem contact met ons op