Skip to content
Heijmans wint de prijs voor most valuable partner WPX 2024
Heijmans wint award voor Most Valuable Partner 2024

Een zeer geslaagde WorkPlace Xperience met een gouden randje

16-17 april 2024


De Workplace Xperience, die dit jaar op 16 en 17 april plaatsvond, is inmiddels een jaarlijks terugkomend evenement voor Heijmans. En met recht: op een event waar de werkomgeving van de toekomst centraal staat, is het creëren van toekomstvastwaarde voor je gebouw en eindgebruiker een schakel die naadloos in die formule past.

Onder de deelnemende bedrijven en bezoekers was volop toekomstvastwaarde aanwezig, waarbij men waardevolle discussies niet uit de weg ging. Met een toekomstvastwaarde-winspel met duurzame prijzen op de stand en diverse lezingen en kennissessies verzorgd door Heijmans was het programma rijkgevuld.

Dat bleef niet onopgemerkt: de stand van Heijmans mocht deze editie de prijs voor Most Valuable Partner 2024 in ontvangst nemen.

Bekijk de aftermovie

Wat heeft jouw gebouw te zeggen?

De locatie van de Workplace Xperience, de historische Van Nellefabriek in Rotterdam, had eigenlijk niet beter gekozen kunnen zijn. Hier komt het verleden en de toekomst van de werkomgeving samen. Ondanks het grote aanbod aan verschillende sprekers, kennissessies en deelnemende bedrijven blijft het evenement sfeervol en knus aandoen.

Op de beursvloer was het een komen en gaan van -veelal- professionals op zoek naar inspiratie, netwerkmogelijkheden, nieuwe ontwikkelingen in hun vakgebied of antwoorden op hun vragen. Om de discussie omtrent toekomstvastwaarde op gang te brengen, luidt de tegenvraag van Heijmans dit jaar ‘Wat heeft jouw gebouw te zeggen?’. Want: door goed te luisteren naar je gebouw, kom je erachter wat er nodig is om te voldoen aan de uitdagingen van morgen.

Kennissessies

Omdat de praktijk een waardevolle leerschool is voor het verkrijgen van nieuwe inzichten in duurzaam, wendbaar én kostenefficiënt vastgoed en facility management, waren er enkele kennissessies te bezoeken. Zo was daar de podiumsessie van Thijs Huijsmans over de circulaire verbouwing van de Rabobank Utrecht. Hier vertelde Huijsmans over het bereiken van maximale circulariteit tijdens een groot renovatieproject, om uiteindelijk -zoals hij het zelf treffend omschreef- “meer terug te geven dan weg te nemen."

Ook de Praktijkcase Hanzehogeschool, door Bart Breedijk (Heijmans) en Simon Snapper (Hanzehogeschool) werd goed bezocht. De reis vol ups en downs, waarbij successen hand in hand gingen met nieuwe uitdagingen, leverde een boeiende en dynamische praktijkcase op, met genoeg ruimte voor interactie.

Eindgebruikerswaarde creëren

Een goed gesprek over het creëren van toekomstvastwaarde vond plaats tijdens het rondetafelgesprek: zo creëer je vastgoed- en eindgebruikerswaarde. Een diverse groep professionals schoof hier aan om de discussie over dit onderwerp aan te gaan. Van Luchtverkeersleiding Nederland, tot het Kröller-Müller museum, de Gemeente Steenwijkerland en zorgverzekeraar VGZ: de verschillende branches waarin de deelnemers werkzaam waren zorgden voor verfrissende, uiteenlopende visies op de toekomst.

Over één ding waren de deelnemers het echter eens: de winst van verduurzaming is niet alleen financieel uit te drukken. Gespreksleider Alexander Lindeboom (Heijmans) vatte het als volgt samen: “Zowel onderzoeken als bewijslast uit de praktijk geven aan dat een gezond gebouw bijdraagt aan een verhoging van productiviteit. We gaan naar een realiteit toe waarin we niet alleen vastgoedwaarde, maar ook eindgebruikerswaarde definiëren.” Veelzeggend was ook de mening van Sanne Habets- van Meegdenburg van VGZ: “Een duurzaam kantoor is een magneet voor het aantrekken van professionals.”

Balanceeract

Het creëren van toekomstvastwaarde lijkt soms een zorgvuldige balanceeract tussen wet- en regelgeving en praktijk, maar ook tussen beschikbare budgetten, eindgebruikerswaarde, continuïteit en flexibiliteit voor wat komen gaat. Deze uitdaging wordt door organisaties en bedrijven echter niet uit de weg gegaan. Integendeel: afgaand op de gerichte en specifieke vragen waar professionals aan de stand van Heijmans mee kwamen, wordt het met beide handen aangepakt,.

Het duurzaamheidsvraagstuk lijkt deze editie hoger dan ooit op de agenda te staan. Heijmans droeg hier graag aan bij door het delen van onze kennis en expertise. Dit alles werd met een kwinkslag vergezeld door ons op geheel eigen wijze gepresenteerde toekomstvastwaarde-winspel, waarbij deelnemers een duurzame prijs konden winnen. Maar ook zelf vielen we in de prijzen: Heijmans sleepte de award voor Most Valuable Partner 2024 in de wacht. Een mooie opsteker.

Heijmans helpt je om meer toekomstvastwaarde te creëren. Benieuwd naar hoe dat voor jouw organisatie werkt? Neem dan contact op.