Skip to content
Havenkwartier Rotterdam_01.jpg
Rust en dynamiek

Havenkwartier, Rotterdam

19 juli 2021
Katendrecht, Rotterdam
2019-2023
€ 65,2 miljoen
Heijmans Vastgoed

In het hart van de karakteristieke Rotterdamse wijk Katendrecht bouwt Heijmans het Havenkwartier. Een havengebouw met tweehonderd energiezuinige en toekomstbestendige koopwoningen, waaronder appartementen en familiewoningen. Door het industriële ontwerp, de groene binnentuinen en de unieke ligging van het Havenkwartier, plukken bewoners de vruchten van zowel de rust als de dynamiek van Rotterdam.

Vijf keer bijzonder

1. Skyline

Een van de laatste ontwikkelingen op het Rotterdamse Katendrecht is het Havenkwartier. Dit project heeft alle ingrediënten die de Kaap zo spannend maken. Een stoer gebouw in het hart van het schiereiland, grenzend aan de kade van de Maashaven. Bewoners genieten straks volop van het adembenemende uitzicht over de Nieuwe Maas en de mooie skyline van de binnenstad.

2. Vervoer

Door de centrale ligging van het Havenkwartier maken bewoners gebruik van diverse vervoersmogelijkheden, waarbij vooral wordt ingezet op milieuvriendelijk transport. Zo heeft het woongebouw in de onderliggende parkeergarage twee elektrische deelauto’s klaar staan. Ook varen de watertaxi’s van Rotterdam af en aan. En wat te denken van de elektrische fiets?!

3. Duurzaam

De toekomst is nú in het Havenkwartier. Bij de bouw van het gasloze wooncomplex past Heijmans namelijk uitsluitend duurzame materialen met een natuurlijke uitstraling toe zoals antraciet beton, donkere aluminium kozijnen en warme houten gevelbekleding. Stadsverwarming, vloerkoeling, zonnepanelen, groene daken, zonwering en isolatie zorgen bovendien het hele jaar door voor een aangenaam binnenklimaat en een hoge energiebesparing.

4. Diversiteit

Het Havenkwartier bezit een grote diversiteit aan typen woningen: appartementen in diverse groottes, waaronder vier penthouses op de hoogste verdiepingen van de twee woontorens. Afgewisseld met familiehuizen, die weer zijn onderverdeeld in loodswoningen voor wonen én werken, stads-, hof- en parkwoningen en herenhuizen. Allemaal met een grote beukbreedte en veel woonvolume.

5. Sociale cohesie

Diverse voorzieningen versterken de sociale cohesie in het Havenkwartier. Zo is het dak van de parkeergarage ingericht als gemeenschappelijke binnentuin waar bewoners elkaar in alle rust kunnen ontmoeten. Daarnaast bevindt zich een gezamenlijke daktuin op de zesde etage tussen de beide woontorens. Vanuit hier kijken de bewoners uit over de beroemde Erasmusbrug en ’s avonds over de oplichtende skyline van Rotterdam.