Skip to content
coverbeeld_leerlingen Willem Farelschool

Start bouw Beverdam Hoevelaken

17 april 2024, 15:00

Woensdag 17 april was het dan eindelijk zo ver: de kinderen van bassischool de Willem Farelschool onthulden hun eigen gemaakte bouwdoeken. Dit deden zij samen met Wethouder Heutink- Wenderich, Joan van der Burgt (directeur de Alliantie regio Amersfoort), Jan van Barneveld (directeur de Alliantie Ontwikkeling) en Remco Melgert (directeur Heijmans). Hiermee is het startsein gegeven voor de bouw van de 36 appartementen aan de Beverdam in Hoevelaken.

Alle leerlingen van basisschool Willem Farelschool mochten tekeningen maken die uiteindelijk op een groot bouwdoek zijn geprint zodat de omgeving kan genieten van hun werk. Ze zijn er druk mee bezig geweest en mochten bij de start van de bouw de bouwdoeken onthullen.

Een passend thuis voor iedereen

De vraag naar betaalbare woningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. “We bouwen waar mogelijk nieuwe woningen, transformeren kantoorpanden en zorgen voor tijdelijke huisvesting”, licht Jan van Barneveld toe. “Zo groeit onze woningvoorraad. Verder stimuleren we doorstroming van huurders naar meer passende woningen. Dit kunnen we niet alleen. Daarom werken we nauw samen met gemeenten, bouwbedrijven en andere partijen. Zo helpen we meer mensen aan een betaalbare en passende woning.”

“Wat vooral belangrijk is: er wordt hier speciaal gebouwd voor senioren en starters, voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Daar is ook in Hoevelaken veel behoefte aan”, aldus wethouder Esther Heutink-Wenderich.

Betrokken partijen

Heijmans neemt de bouw van de woningen op zich. “Wij zijn blij te kunnen starten met de bouw. De start ging iets later van start door uitloop van de werkzaamheden van de Nutsbedrijven. Maar de omwonenden, Willem Farelschool en betrokken partijen zijn erg flexibel en betrokken. Via de Heijmans Bouwapp informeren we omwonenden en kunnen zij ook vragen stellen. Hier maken veel mensen gebruik van. “Fijn dat wij zo met elkaar in contact zijn. Dit is een mooi uitgangspunt voor de komende bouwperiode” aldus Remco Melgert. Naar verwachting worden de woningen tweede kwartaal 2025 opgeleverd.

Duurzame appartementen

“Dankzij dit mooie project komen er straks 30 sociale en 6 middensegment huurwoningen waarmee er 16 woningen worden toegevoegd aan onze woningvoorraad. We zijn trots dat we dit in de gemeente Nijkerk mogen realiseren.” vult Joan van der Burgt aan. In het gebouw komen 2- en 3-kamerappartementen. De 2-kamerappartementen hebben een oppervlakte van ongeveer 49 vierkante meter. De grootte van de 3-kamerappartementen ligt tussen de 63 en 70 vierkante meter. De appartementen zijn gelijkvloers, waardoor ze ideaal zijn voor senioren die geen trappen meer willen of kunnen lopen. Ook zijn de woningen erg geschikt voor starters en 1- of 2-persoonshuishoudens. Het project is helemaal gasloos en elke woning krijgt een warmtepomp. Ook wordt er gezorgd voor waterberging en zijn er extra’s gedaan voor flora en fauna, zoals nestkastjes.

Neem contact met ons op