Skip to content
Heijmans Woonbedrijf Eindhoven-appartementen-aireywijk-04

Heijmans start ketensamenwerking met Woonbedrijf

14 juli 2022, 14:00

De Eindhovense woningcorporatie Woonbedrijf heeft de ambitie om de komende tien jaar gemiddeld zeshonderd nieuwe duurzame en betaalbare woningen per jaar te bouwen. Om dat doel te halen is een samenwerking aangegaan met drie vaste ketenpartners in nieuwbouw. Heijmans, Huybregts Relou en Stam + De Koning nemen steeds circa 450 woningen per jaar voor hun rekening.

De vier partijen zetten een grote stap richting die samenwerking door de intentieovereenkomst te tekenen. Nu de intentie er ligt, gaan de ketenpartners aan de slag met de eerste projecten en werken de inhoud van de samenwerking verder uit. Dat gaat niet alleen over contractuele en financiële zaken en het behalen van optimale plannen, maar ook over uitgangspunten in cultuur, gedrag, veiligheid en wederzijds vertrouwen.

Alle partijen willen daarin op één lijn zitten. Marja Hulsebos, ketenregisseur bij Woonbedrijf: “We moeten meer presteren met dezelfde mensen. Dan is samenwerken met goede partners essentieel. Zo kunnen we meer en sneller bouwen en dat komt onze huurders ten goede.”

Woonbedrijf gaat meer aan de voorkant van het bouwproces zitten. Denk aan: gesprekken voeren met gemeente(n) en ontwikkelaars, locaties vinden en kijken naar opties in eigen bezit. De ketenpartners gaan vanaf een pril ontwerp de plannen uitwerken volgens de kaders die Woonbedrijf heeft meegegeven. “De ketenpartners nemen dus in een eerder stadium het stokje van ons over,” aldus Marja Hulsebos. “Voor Woonbedrijf betekent dat ook een veranderopgave in het durven loslaten.”

Neem contact met ons op