Skip to content
binnenhof_eerste_kamer_plenaire_zaal_corne_bastiaansen.jpg
Heijmans verzorgt technisch onderhoud

Tijdelijke huisvesting Binnenhof

11 maart 2021, 15:34

Heijmans gaat in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf de komende jaren het technisch onderhoud van de tijdelijke huisvestingen van de Eerste Kamer en deel van de Raad van State, Tweede Kamer en het Ministerie van Algemene Zaken uitvoeren. 

Gedurende de grootschalige renovatie aan het Binnenhof verhuizen de Eerste Kamer, Tweede Kamer, de afdeling advisering van de Raad van State en het ministerie van Algemene Zaken allemaal naar een andere werkplek. De Eerste Kamer en Raad van State gaan naar het Lange Voorhout/Kazernestraat. Het ministerie van Algemene Zaken krijgt tijdelijke huisvesting op het Catshuisterrein en de Tweede Kamer verhuist naar de Bezuidenhoutseweg. Al deze panden worden de komende tijd door Heijmans technisch onderhouden. We zijn verantwoordelijk voor alle installaties en het technisch onderhoud.

Blauwe stoelen

Onlangs zijn de eerste technisch beheer-werkzaamheden gestart aan de Bezuidenhoutseweg, waar de Tweede Kamer in de zomer van 2021 naartoe verhuist. Het voormalige pand van Buitenlandse Zaken is de afgelopen jaren verbouwd, zodat ook op de tijdelijke locatie een plenaire zaal, commissiezalen en een grote publiekshal te vinden zijn. De plenaire zaal is bijna identiek aan de huidige. Zelfs de bekende blauwe stoelen verhuizen mee. Het is van belang dat het parlementaire werk in de tijdelijke huisvesting op dezelfde manier door kan gaan.

Binnenhof-renovatie

Een deel van de renovatie van het Binnenhof in Den Haag wordt tevens door Heijmans uitgevoerd. Heijmans verzorgt zowel de bouwkundige als de installatietechnische renovatie van de Eerste Kamer en Raad van State, in opdracht van Rijksvastgoedbedrijf. De aanvang van de Binnenhof-renovatie is gepland voor de zomer van 2021. De verhuizing van de gebruikers van het Binnenhofcomplex naar drie tijdelijke locaties markeert de start van de renovatie.