Skip to content
Infra veiligheid.jpeg

Heijmans stijgt opnieuw op de Veiligheidsladder

23 juli 2021, 16:00

Vrijwel het gehele Heijmans-bedrijfsonderdeel infra voldoet sinds juli 2021 aan alle eisen voor trede 4 op de Safety Culture Ladder, voorheen bekend als de Veiligheidsladder. Dit instrument om veiligheidsbewustzijn, houding en gedrag in bedrijven te meten, sluit goed aan bij de ambitie van Heijmans om naar een pro-actieve veiligheidscultuur te gaan.

Het behalen van trede 4 geeft aan dat veiligheid in het DNA van de hele organisatie zit. Het klimmen op de ladder van het bedrijfsonderdeel infra is volgens de certificeerders van de Safety Culture Ladder te danken aan de open en eerlijke manier waarop over veiligheid wordt gesproken, het commitment voor het vergroten van het veiligheidsbewustzijn en eigenaarschap en de duidelijke visie in het GO! kompas als basis.

Programmamanager Werner van Eck benadrukt daarbij het belang van samenwerking in de keten tussen Heijmans, opdrachtgevers en toeleveranciers: “Door trede 4 te bereiken, wordt zichtbaar dat Heijmans niet alleen stappen zet in de eigen organisatie, maar daarbij ook partners beïnvloedt. Zet je samen stappen, maakt iedere schakel in de keten het verschil?”

Het doel van Heijmans is dat in 2023 alle bedrijfsonderdelen op trede 4 staan. Daar worden nu concrete plannen voor gemaakt door de overige bedrijfsonderdelen.