Skip to content
Bloemen

Heijmans opent zes voedselbanken voor de bij

10 april 2024, 12:00

Er is een steeds groter gebrek aan gevarieerde voeding voor bestuivers. Het gebruik van pesticiden helpt ook niet mee. Bijen en andere bestuivers hebben voedsel nodig. Bestuivers zijn noodzakelijk voor meer dan zeventig procent van onze voeding. Denk aan tomaten, appels, courgette, zonnebloemen, aardbeien etc. We zijn dus van elkaar afhankelijk. Helaas kunnen bestuivers zelf niet meer voedsel produceren. Mensen gelukkig wel. En daar hebben we er aardig wat van bij Heijmans.

Op de Nationale Zaaidag op 22 april is het weer tijd om voedsel te zaaien voor de bijen. Daarom opent The Pollinators met behulp van duizenden locaties elk jaar in april voedselbanken voor de bij. Iedereen kan inheemse bloemzaadjes ophalen bij die voedselbanken om zo op 22 april mee te zaaien met de nationale zaaicoalitie. Daar dragen we graag aan bij met onze locaties.

Bij Heijmans hebben we 5.500 medewerkers door heel Nederland. En al deze mensen hebben een huis of een appartement met een tuin of balkon waar vaak wel wat groens in te bloeien staat. Heijmans stimuleert collega’s, klanten en andere bezoekers om mee te zaaien tijdens de nationale zaaidag! Op deze manier dragen we gezamenlijk bij aan het creëren van meer voedsel voor bestuivers.

Kom je tussen 11 en 22 april op bezoek bij een van onze locaties? Neem even een zakje bloemzaad mee en zaai mee op 22 april. Doen wij ook. Voor een gezonde leefomgeving.

Heijmans voedselbanken voor de bij

  • Rosmalen RM1 & RM2
  • Rosmalen Hive
  • Heijmans Apeldoorn
  • Heijmans Eindhoven
  • Heijmans Rotterdam
  • Heijmans Veenendaal

Neem contact met ons op