Skip to content
Science campus.jpg

Heijmans bouwt tweede fase Science Campus Universiteit Leiden

12 januari 2021, 07:00

Heijmans is geselecteerd voor het bouwen van de tweede fase van het Gorlaeus Gebouw, onderdeel van de Science Campus van de Universiteit Leiden. Eind 2023 is de oplevering gepland van de nieuwbouw van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen. Het project heeft voor Heijmans een waarde van circa € 71 miljoen.

Duurzaam en flexibel

De nieuwbouw van de faculteit omvat onder meer een karakteristieke entree, nieuwe laboratoria en collegezalen. Het is de ambitie van de Universiteit Leiden om de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen in een gezamenlijk gebouw te huisvesten met state-of-the-art laboratoria en faciliteiten. Een gebouw met een werkomgeving die internationale wetenschappers en studenten aantrekt en die competitief is. Waar studenten, docenten en onderzoekers elkaar ontmoeten en ook buiten onderwijsuren willen blijven.

Niet in het minst ambieert de Universiteit Leiden een duurzaam en flexibel gebouw, aanpasbaar aan de eisen en wensen van de toekomst. Voor de laboratoriuminrichting koos de universiteit voor S+B Rotterdam.

Neem contact met ons op