Skip to content
bouwvakkers
Overzicht van de deelnemende projecten waar Heijmans aan (mee)werkt

Dag van de Bouw: kijkje op de bouwplaats

17 mei 2024, 09:00

De Dag van de Bouw is een dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten met met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. De dag wordt dit jaar voor de 17e keer gehouden.
Ook Heijmans doet mee. Wij laten graag zien hoe we samen bouwen aan een gezonde leefomgeving! Hieronder een overzicht van projecten die op zaterdag 8 juni toegankelijk zijn voor publiek. Let op, voor een aantal locaties is aanmelden verplicht. Daarvoor kun je terecht op de website van de Dag van de Bouw.

Verbreding A1 - Apeldoorn en Twello

Momenteel wordt de A1 verbreed tussen Apeldoorn en Twello. De verbreding van dit deel van de A1, een traject van 15 kilometer, is een duurzaam voorbeeld voor toekomstige infraprojecten. Stap voor stap zijn we hier op weg naar een emissieloze, circulaire uitvoering vol nieuwe technieken. Het verduurzamen van de gehele keten maakt dit project uniek. De verbreding van de A1 Apeldoorn-Twello is in april 2025 gereed.

Meer informatie.

Het Binnenhof - Den Haag

De bouwwerkzaamheden aan het Binnenhof worden uitgevoerd door vier aannemers(combinaties). Elke aannemer is verantwoordelijk voor een deel van de gebouwen. Sommige werkzaamheden zijn zeer specialistisch. Bijvoorbeeld grond- en funderingsonderzoek, ambachtelijk leidekkerswerk of bescherming van monumentale elementen.
* Let op, aanmelden verplicht.

Meer informatie.

NuLelie - Emmeloord, Nagele, Ens

In de Noordoostpolder wordt het stroomnet verzwaard en vernieuwd. Rond Emmeloord, Nagele en Ens zijn we momenteel aan het uitvoeren en de komende periode gaan we in de Noordoostpolder nog meer stukken distributienetwerk voor stroom aanleggen.

Meer informatie.

Waterproductiebedrijf - Eindhoven

De grootste grondwaterzuivering van Nederland wordt momenteel compleet vernieuwd. In 2025 staat hier een duurzaam en toekomstbestendig drinkwaterproductiebedrijf met behoud van de kenmerkende waterbollen. Het project bestaat uit drie deelprojecten: het zuiveringsgebouw, het pompengebouw en de natuurlijke inrichting van het terrein.

Meer informatie.

Lauwersmeerdijk - Lauwersoog, Westpolder

Tussen Lauwersoog en de Westpolder ligt de Groningse Lauwersmeerdijk. Deze dijk zijn we aan het versterken.
Zo beschermen we ons in de toekomst tegen overstromingen vanuit zee. In april 2023 zijn we gestart met de werkzaamheden van de dijkversterking. De dijkversterking duurt tot eind 2026.

Meer informatie.

Nieuw Kralingen - Rotterdam

Aan de rand van het Kralingse Bos komt een nieuwe Rotterdamse stadswijk: Nieuw Kralingen. Stijlvol, geïnspireerd op Kralingen, zonder een kopie te willen zijn. Hier wonen betekent verbonden zijn met de stad én de natuur. Breng een bezoek aan de bouwplaats, waar de woningen in aanbouw getoond worden.

Meer informatie.

Middenboulevard - Scheveningen

In het hart van de badplaats tussen de Pier, het Kurhaus en Museum Beelden aan Zee wordt de boulevard vernieuwd. De nieuwe boulevard wordt ongeveer 10 meter breder en een stuk groener. De werkzaamheden duren naar verwachting tot de zomer van 2025. Gedurende deze periode blijft de badplaats volop open.

Meer informatie.

Promenade - Heerlen

De Promenade in Heerlen wordt momenteel opnieuw ingericht. Hiermee krijgt dit gedeelte van de binnenstad een fris en groen uiterlijk waarmee de leefbaarheid in het centrum wordt bevorderd. De grijze stenen maken plaats voor bomen, struiken, bloemen en bruggetjes.
Er wordt ook een toekomstbestendig regenwatersysteem aangelegd met Wadi's.
Meer informatie.

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) - Leiden

Bij het Leids Universitair Medisch Centrum wordt de spoedeisende hulp heringericht. Er wordt een compleet nieuwe Spoedeisende Hulp afdeling van 3600 m2 opgebouwd waarin de laatste stand van techniek en medische eisen verwerkt zijn.

Meer informatie.

Houtskeletbouwwoningen - Eindhoven

In de Eindhovense wijk ´t Ven maken 129 woningen plaats voor 249 nieuwbouwwoningen. Daarvan zijn 88 houtskeletbouwwoningen van Heijmans, geschikt voor zowel gezinnen als één- en tweepersoonshuishoudens. Oorspronkelijk koos woningcorporatie ‘thuis voor een huurwoning met een betonnen casco, totdat Heijmans hen attendeerde op de Horizon woning. De duurzame woningen sluiten aan bij de duurzame visie van de corporatie en bij die van de gemeente.

Meer informatie.