Skip to content
toekomstvastwaarde-gaby-kleijn-uva-hva
Toekomstvastwaarde met energiemanagement

Energiemanagement

Maar liefst 40% van alle CO2-uitstoot in Nederland ontstaat in de gebouwde omgeving. Gebouwbeheer en -onderhoud kennen daarom steeds meer wettelijke verplichtingen en maatschappelijke uitdagingen. Hoe voldoe je aan strenger wordende wet- en regelgeving, zoals het energielabel C voor kantoren? Ontdek hoe energiemanagement inzicht geeft, én met minimale investeringen helpt om kosten te besparen en te voldoen aan wet- en regelgeving.

Een goed gebouwbeheersysteem zorgt voor 10 tot 20 procent energiebesparing

Energiemanagement vormt de beste basis om kosten te besparen. Uit inzicht in energieverbruik blijken kansen en aanknopingspunten om te verduurzamen. Tegelijkertijd zijn er maar minimale investeringen nodig. Een goed gebouwbeheersysteem laat zien waar het efficiënter kan. Dit systeem vormt het uitgangspunt voor een aangenamer binnenklimaat voor medewerkers, bezoekers en andere aanwezigen.

De combinatie van efficiënter energiegebruik, een aangenaam binnenklimaat en maximale waarde van het vastgoed, voor de gebruiker en de omgeving: dat noemen we toekomstvastwaarde.

toekomstvastwaarde-medewerkersverhaal-energie-gaby

Energiemanagement: Besparing in 3 stappen

Hoe leidt inzicht tot energiebesparing? Drie belangrijke stappen vormen de basis:

1 | Energiescan door een deskundige energieadviseur

Een deskundige energieadviseur analyseert de systemen in het gebouw en de installaties op hoofdlijnen. Dit inzicht toont de kansen voor energiebesparing en het verbeteren van het binnenklimaat, bijvoorbeeld met energiesensoren die laten zien waar het efficiënter kan.

2 | Gegarandeerd jaarlijks energie besparen

Concrete maatregelen garanderen een jaarlijkse energiebesparing. Denk daarvoor bijvoorbeeld aan het instellen van kloktijden, optimalisatie voor vrije dagen en minimaal energieverbruik voor vakantieperiodes.

3 | Energiemonitoring en bijsturen waar nodig

Energiemonitoring meet de verbeteringen en helpt een vinger aan de pols te houden. Een dashboard toont de belangrijkste statistieken, zowel over het energieverbruik van specifieke apparaten of systemen als het binnenklimaat zoals aanwezigen dat ervaren.

energie_besparen_heijmans_wolfsbos_1.jpg

5 extra voordelen van energiemonitoring

Energiemanagement voor kantoren, overheidsgebouwen, ziekenhuizen en andere bedrijfspanden helpt de energierekening te verlagen. Daarnaast profiteer je van minimaal 5 andere voordelen:

  • Een gezonde werkomgeving
  • Voldoen aan wet- en regelgeving
  • CO2-uitstoot verminderen
  • Positieve bijdrage aan het klimaat van de toekomst
  • Lagere reparatiekosten dankzij langere levensduur van installaties

Creëer toekomstvastwaarde met energiemanagement voor huisvesting. Dankzij doorlopend inzicht met slimme sensortechnologie, deskundig energieadvies, concrete maatregelen en optimalisatie garandeer je een efficiënt energieverbruik in een aangenaam binnenklimaat. Benieuwd naar de mogelijkheden van energiemanagement voor jouw gebouw(en)?