Skip to content
oasisstraat_31_lent-28.jpg
Een ontwerpconcept voor een alzijdig woongebouw

Heijmans Huismerk corridor

Veel licht, uitzicht en daardoor een ruimtelijk gevoel. Het komt allemaal samen in het geliefde hoekappartement. Veel bewoners kiezen daar dan ook graag voor. Maar niet alle gebouwen kunnen alleen maar uit hoekappartementen bestaan, zonder dat je de hoogte in gaat of aan efficiency verliest.

Heijmans ontwikkelde daarvoor ‘Heijmans Huismerk corridor'. Het ontwerpconcept van Heijmans Huismerk corridor bestaat hoofdzakelijk uit hoekappartementen en geeft vooraf inzicht in de kosten. Het woongebouw gaat uit van een slimme bouwkundige basis en kent flexibel indeelbare vloervelden Door op voorhand rekening te houden met een vastgestelde beukmaat, constructieve uitgangspunten en centrale ontsluiting, is snel een ontwerp op maat gemaakt.

Hoe werkt dit?

Heijmans Huismerk corridor onderscheidt zich technisch gezien met twee belangrijke ontwerpprincipes. Efficiënt ruimtegebruik wordt bereikt door ontwerp en stabiliteit op elkaar aan te laten sluiten via de centrale I-constructie. De breedte (of ‘beukmaat’) van de appartementen is standaard 7,5 meter, waarmee makkelijk in te delen ruimtes ontstaan en een scala aan appartementvormen mogelijk is. Heijmans Huismerk corridor biedt daarnaast voldoende vrijheid voor diversiteit en creativiteit van de ontwerper door de gevels en buitenzijde geheel ontwerpvrij te maken.

Sociale woningbouw

Voor sociale woningbouw is een differentiatie in appartement-typologieën gemaakt, waarbij naar het optimum in betaalbaarheid en diversiteit van woningaanbod is gezocht. Dit resulteert in een viertal woongebouwen met 4, 6, 8 of 10 woningen per woonlaag.

Deze woonlagen zijn optimaal ingedeeld en bieden verschillende woningtypes voor diverse doelgroepen. Per laag is het mogelijk om meerdere woningtypes toe te passen en is er vrije keuze in materialisatie. Het woongebouw heeft een duurzame installatie en voldoet aan de BENG-eisen.

Rekenmodel

Voor de Heijmans Huismerk corridor hebben we een rekenmodel opgesteld, waarmee woningcorporaties in een vroeg stadium van de ontwerpfase al inzicht krijgen in bouwkosten. Aan de hand van de gemiddelde appartementsgrootte en het aantal lagen, kan een voorlopige prijs worden afgegeven. Hierdoor kunnen vroegtijdig wijziging van plannen worden doorgevoerd en wordt de doorlooptijd van de ontwerpfase verkort.

Download hieronder de brochure met plattegronden

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement

Neem contact met ons op