Skip to content
Berkel Enschot-Maikel Samuels Heijmans conceptwoningen .jpg
Tips voor goed gebruik en garantiebehoud van uw nieuwe woning

Woonwijzer

Vanaf het moment dat u in het bezit bent van de sleutel van een nieuwe woning, bent u officieel eigenaar. Nu begint het klussen en kan de woning worden ingericht. Het betekent ook dat u verantwoordelijk bent voor het onderhoud. U kunt dat zelf doen of laten uitvoeren door een deskundige partij. Onderhoud is belangrijk om het recht op garantie te behouden.

Tips, adviezen en concrete voorbeelden voor het onderhouden van uw nieuwe woning zijn te vinden in de Heijmans WoonWijzer.

Aandachtspunten afwerking

Aandachtspunten voor de afwerking van de vloer, wanden en inrichting van de tuin vindt u in de onderstaande informatiekaarten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan als andere partijen aan de slag gaan met uw woning.

Stichting Waarborgfonds Koopwoningen

Heijmans is aangesloten bij Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK). Dat betekent dat u aanspraak maakt op de garantietermijnen die zij voorschrijven, indien u voldoet aan het voorgeschreven onderhoud. Voor de meeste onderdelen van uw woning is die garantieperiode zes jaar, op ernstige gebreken aan de constructie zit een garantie van tien jaar. Deze garantieperiode gaat drie maanden na oplevering in.

Op de website van SWK  kunt u de laatste versie van de garantievoorwaarden downloaden. De juiste versie van de SWK-garantie- en waarborgregeling vindt u terug in de koop- en aannemingsovereenkomst.