Vijf vragen aan Marloes van der Meulen

Ontwikkelen van geluk

Marloes van der Meulen-Ramp staat bij Heijmans als ontwikkelaar aan de wieg van nieuwe plekken en gebouwen. Ook binnen Heijmans bouwt ze aan vernieuwing. Ze won de Jong Heijmans Disruptor 2030-prijsvraag, waarin jonge medewerkers zijn gevraagd naar hun ideeën voor de toekomst. En staat te trappelen om deze uit te voeren.   

8 februari 2018

Gefeliciteerd! Met welke toekomstvisie heb je gewonnen?

“Onze groep, bestaande uit Bouwe Verlaan, Koen ’t Hart en Mirna Galvan Garnat, toonde aan hoe Heijmans er uit zou kunnen zien in 2030. Door de razendsnel veranderende maatschappij zal Heijmans naast de gebaande paden ook nieuwe wegen moeten bewandelen. De jury prees ons voor het aanvullen van het traditionele businessmodel van Heijmans met nieuwe verdienmodellen, binnen wonen en mobiliteit. Vooral 'urban mining', materialen en producten die bij sloop vrijkomen opnieuw gebruiken, beviel de jury. In vrijwel alle tenders vragen opdrachtgevers immers om een circulaire aanpak.”

Marloes van der Meulen Heijmans OnbezorgdWonen 4.jpg

Marloes is gefotografeerd in De Hooge Riet, een voormalig sanatorium in Ermelo dat Heijmans zal herbestemmen tot woningen. Heijmans is bij De Hooge Riet verantwoordelijk voor de acquisitie en de verkoop van de woningen, met architectenbureaus Fritz, De Zwarte Hond en H+N+S wordt de transformatie in gang gezet.

Jullie stelden ook veranderingen in de bedrijfscultuur van Heijmans voor?

“Jazeker, want als je in 2030 nog talent aan wil trekken, zul je op een veranderende levensstijl in moeten spelen. Als je niet gebonden bent aan een bouwplaats, werk je wellicht veel efficiënter als dat niet hoeft op vaste tijden of op vaste plaatsen. Als je thuis werkt, in een koffiebar of misschien zelfs in het buitenland. Als je via Facetime of later misschien via hologrammen ook kunt overleggen met je collega’s, hoef je niet in een saaie vergaderzaal te zitten. Volgens mij komen de beste ideeën tot stand door interactie met anderen, en dat kan dus ook virtueel. Zo ben je samen, en tegelijkertijd in je eentje aan het werk. Goed voor de concentratie en het scheelt reistijd.”

Waarom vinden jullie dit nodig?

“Het wordt voor een bedrijf steeds belangrijker je medewerkers gelukkig te houden. Dat kan alleen als je weet wat er bij hen speelt. Niet alleen jonge mensen zoals ik, maar meer medewerkers wensen een betere werk-privébalans. Geef iemand ruimte voor contact met familie, vrienden of om rust te pakken, zodat ‘ie geïnspireerd en gemotiveerd terugkomt. Heel hard werken is niet erg, zeker niet als je daar voor wordt gewaardeerd. Maar niet alleen financieel, je wilt ook worden ‘gezien’. Daarvoor is het nodig dat leidinggevenden goed luisteren naar het persoonlijke wel en wee van hun medewerkers.

"Heijmans zit boordevol kennis, samen weet je alles"

Vergeleken met mijn vorige baan ligt bij Heijmans de nadruk erg op je inhoudelijke ontwikkeling. Bij adviesbureaus als Deloitte word je gaandeweg gevormd tot de perfecte consultant, door elk half jaar naar je persoonlijkheid te kijken en verbeterpunten voor persoonlijke effectiviteit, teamwork of leiderschap mee te krijgen. De nadruk ligt daar op zogenaamde 'soft skills': hoe je als persoon bent en hoe je overkomt. Misschien ben ik hier een vreemde eend in de bijt, ik kom uit een andere wereld dan de bouw. Toch zie ik dat als je mensen helpt zichzelf te ontplooien, je ze gelukkiger maakt.

Marloes met meer hoofdruimte.jpg

Vakmanschap bestaat toch uit skills én inhoud. Ruimte om te bewegen binnen het bedrijf als je wat anders wilt, is ook belangrijk. En die is er bij Heijmans volop. Daar moet je natuurlijk wel zelf ook veel voor doen.”

Waar zie jij nog meer kansen voor Heijmans?

“In zorgvastgoed. Heijmans heeft in een aantal projecten laten zien verder te denken dan de meeste bouwende ontwikkelaars, zoals de autodeelmogelijkheid voor de bewoners van het Rotterdamse Timmerhuis. Of door in alle nieuwbouwhuizen standaard SlimWonen-huisbesturingssystemen aan te brengen, waarmee je je interieur en mate van comfort als bewoner zelf kan regelen.

Waarom dan geen woningen waar je onbezorgd in oud kunt worden, in welke toestand dan ook? Woningen die in ontwerp en faciliteiten toekomstbestendig zijn, waar zorg als dienst gemakkelijk aan is toe te voegen. Passen perfect in de filosofie van wonen als een dienst. Heijmans zorgt met OnbezorgdWonen voor een prettige woonervaring, meer dan stenen alleen. Het zou geweldig zijn als ik Heijmans op het gebied van zorgvastgoed op de kaart kan zetten.”

Marloes van der Meulen Heijmans De Hooge Riet 2.jpg

Wat wil jij daarin betekenen?

“Ik mag dan nieuw zijn in een bouwbedrijf, ik zie snel hoe het spel wordt gespeeld en waar je mensen samen krijgt. Bovendien zit Heijmans boordevol kennis, samen weet je alles. Het is erg leuk dat ik nu echt met de poten in de klei kan staan, in plaats van verkoop begeleiden. Ervoor zorgen dat locaties een nieuw leven krijgen, gebieden tot leven brengen.

Pioniers bij elkaar brengen vind ik leuk, mensen met kennis verbinden, verzamelen en dan doorpakken. Ik ben een echte netwerker, je kunt mij gerust op een borrel neerzetten en ik klets met iedereen. Als rechtenstudent zat ik al in allerlei commissies en ik was actief in de lokale politiek van mijn studentenstad. Als ik iets moet regelen, gebeurt het. Geduld, daar moet ik nog wel aan werken. Het gaat me vaak niet snel genoeg.”

Marloes van der Meulen Heijmans De Hooge Riet 5.jpg

Venster in De Hooge Riet