Vijf vragen aan Dirk Eikelenboom

"Overstappen gaf me extra drive"

Dirk Eikelenboom, bedrijfsleider Beheer & Onderhoud, stapte binnen Heijmans over van Infra naar Woningbouw. Wat levert zo’n loopbaanswitch je aan nieuwe inzichten op? En hoe draag je die kennis over aan je collega's? We vragen het Dirk.

23 oktober 2017

Waarom deze overstap?

“Bij Heijmans startte ik in 2010 bij Breijn, destijds het ingenieursbureau van Infra, om een asset management-afdeling op te zetten. Het optimaliseren van onderhoud en daaruit nieuw werk verkrijgen is mijn vakgebied. Ik kom uit de productie- en procesindustrie, werkte onder andere bij Philips en adviseerde daarna haven- en chemische bedrijven. Via een kennis bij Heijmans wist ik dat er behoefte was aan mijn expertise.

Voor mij een mooie kans me professioneel te verbreden. Hetzelfde vakgebied, alleen de objecten zijn anders. Na het opzetten van dat team bij Infra, vroegen collega’s bij Woningbouw me hoe zij meer business uit hun onderhoudscontracten met bijvoorbeeld woningbouwcorporaties kunnen krijgen. Ze zagen dat ze daar weinig kennis over hadden. Na gesprekken over en weer kwam de vraag of ik dat wat ik bij Infra deed zou willen vertalen naar Woningbouw.”

Vast ontzettend spannend?

“Eerder ontzettend tof dat ze bij Woningbouw aan mij dachten. Maar ik heb dan ook een open mind; per slot van rekening was zo’n overstap mij niet vreemd. Ook dit keer leidde het tot meer drive in m’n werk, omdat er echt kansen lagen om met mijn kennis binnen Woningbouw veel meer toegevoegde waarde te bieden. Een uitdaging om mijn vak in een nieuwe setting uit te voeren. Bovendien werkte ik bij Infra vooral aan de advieskant; bij Woningbouw kan ik zelf de operatie aansturen.”

Dirk Eikelenboom Een leven lang leren Heijmans 7.jpg

Wat betekent de switch voor jou in je persoonlijke ontwikkeling?

“Je blik verbreedt zich, omdat je verschillende bedrijfsonderdelen naast elkaar ziet acteren. Uit elke business pik je zaken op. Zo zijn er verschillen in de rollen bij aanbesteding. Binnen Woningbouw staat de relatie met de klant centraal en intern de hechte band met Vastgoed. Bij Infra is elke aanbesteding een echte wedstrijd die, zeker bij emvi, op toegevoegde waarde is te winnen.

Voor mij betekent dat een nieuwe en hele andere manier om klanten, maar ook collega’s, te overtuigen van de waarde van asset management binnen woningbouw. Daarvan heb ik persoonlijk geleerd dat ik nu nog beter in staat ben om in de ‘schoenen’ van de klant te staan; te begrijpen wat men wil bereiken en daar op aan te kunnen sluiten in onze dienstverlening.

Dirk Eikelenboom Een leven lang leren Heijmans 5.jpg

Voor mijn gevoel doe ik het bij Woningbouw niet veel anders dan bij Infra. Het aansturen en coachen van mensen is hetzelfde, alleen de rol binnen de organisatie verschilt. Met klanten heb je wel een ander contact en de verantwoordelijkheid voor de prestatie van de afdeling geeft een extra dimensie. Juist het kunnen vertellen over dit soort ervaringen en die ook laten zien bij klanten en collega’s vind ik een waardevolle aanvulling.”

Dirk Eikelenboom Een leven lang leren 8.jpg

Deel je graag je kennis en ervaring?

“Jazeker, dat is ook een van de belangrijkste aspecten van zo’n overstap. De kennis en kunde die je elders hebt opgedaan doorgeven aan leergierige en enthousiaste mensen, die daar weer mee op pad gaan. Dat is ontzettend gaaf om te zien!”

Dus iedereen moet ooit zo’n stap maken?

“Absoluut. Je leert zoveel meer. Je kunt de filosofie over je vakgebied weer toepassen in andere processen. Je bent breder georiënteerd, ontwikkelt nieuwe kennis. En natuurlijk leer je enorm veel van de samenwerking met collega’s uit de verschillende onderdelen van het bedrijf. Ik raad het zeker aan om zelf het initiatief te nemen als je graag je kennis wil verbreden buiten je eigen bedrijfsstroom.”