Vijf vragen aan Carmen Felix

Testpiloot Heijmans ONE

Afgestudeerd. Een full time baan. Alles in je leven op orde. Maar tegelijk geen ‘volwassen huis’ kunnen vinden dat daarbij past en nog steeds op een studentenkamer zitten. Het is de situatie van Carmen Felix. Zij is de doelgroep voor de Heijmans ONE en mag het verplaatsbare huis als eerste gaan testen.

24 oktober 2014

Wie is Carmen Felix?

Ik ben redacteur, heb journalistiek en media gestudeerd. Ik heb onder andere voor Vice Magazine gewerkt en werk nu voor Upcoming.nl. Aan de regel dat je niet meer dan vier uur per dag op een scherm mag kijken, voldoe ik daarom zeker niet. Mijn Twitterverslaving helpt daar niet bij. Ik ben opgegroeid in Ede maar woon sinds 2005 in Amsterdam. Ben dol op reizen, spontaan leuke dingen doen en leven in de stad.

0078  One 2014.jpg

Wat maakt jou The ONE?

Ik ben de doelgroep van de Heijmans ONE: 28 jaar en afgestudeerd, ik werk full time, maar woon nog steeds in een studentenhuis. Bij een salarisverhoging verdien ik te veel voor de sociale huur en daar sta je jaren voor op de wachtlijst in Amsterdam. Mezelf vastleggen aan een hypotheek wil ik nog niet. Waar de Heijmans ONE voor staat, gaat mijn generatie aan. Heijmans is niet een bedrijf waar veel 28-jarigen van hebben gehoord en op deze manier aandacht vragen voor ons probleem is al heel bijzonder. Mij lijkt het heel leuk om de link te zijn tussen de doelgroep en de Heijmans ONE. Ik ben me al aan het inbeelden hoe het is om er te wonen. Want wat kunnen mensen je überhaupt vragen over je huis. Het is de plek die je heel goed kent, waar je lief en leed deelt en je veilig voelt, en nu moet ik dat heel bewust gaan beoordelen. Heel spannend. Het idee van de ONE heeft volgens mij heel veel potentie en kan heel populair worden.

Wat vind je van de Heijmans ONE?

Er zit een deurbel op! Dat maakt het voor mij al echt tot een huis. Maar hier ben ik heel blij mee. Het is echt veel groter dan ik had verwacht en het is heel huiselijk. Echt heel mooi.

0107  One 2014.jpg

Wat is volgens jou het probleem op de woningmarkt?

Mijn leeftijdsgenoten en ik worden in een kader gedrukt waar we ons niet in thuis voelen. We willen op ons dertigste nog niet kopen, ook omdat we daarvoor vaak onze ouders nodig hebben. Dus gaan we bijvoorbeeld maar heel snel samenwonen om toch zelfstandig in een huis te kunnen. Of we staan elke week klaar om te verhuizen vanuit ons antikraakpand. We worden gedwongen om genoegen te nemen met wat er is. Het is 2014, volgens mij moeten we dat beter op kunnen lossen.

Je viert straks kerst in de Heijmans ONE, al plannen gemaakt?

Kerst vier ik normaal bij m’n ouders, maar misschien is het dit jaar wel tijd om het bij mij te vieren.

Heijmans ONE
Heijmans ONE
Heijmans ONE Het verplaatsbare huis