Meelopen met Patrick Pasman

Succesvolle zoektocht dankzij Heijmans

In zijn traineeship zette Patrick Pasman (24) drie professionele petten op. Zo deed de afgestudeerde hbo-elektrotechnicus in anderhalf jaar tijd ervaring op als werkvoorbereider, procescoördinator en energieadviseur. Deze praktijklessen wezen hem de weg naar de juiste keuze. Nu geniet Patrick met volle teugen van zijn vaste baan als procescoördinator risicomanagement op Schiphol.

Patrick Pasman

Maandag

Corona heeft mijn weekschema tijdelijk veranderd. Gewoonlijk werk ik twee dagen in Rosmalen en drie dagen op Schiphol. Vandaag zou ik mijn auto starten voor de rit naar het Heijmans-hoofdkantoor in Rosmalen.

Nu werk ik grotendeels vanuit huis in Tilburg, waar ik online vergader met mijn team.

 

 

Als ik maandag in Rosmalen ben, praat ik eerst bij met mijn collega’s. Daarna spreken we de planning door voor komende week en begin ik achter de computer met mijn taken als procescoördinator.

Een functie die mij past als een handschoen, merkte ik al tijdens mijn traineeship. Ik startte als werkvoorbereider E-installaties bij de herinrichting van het Belastingkantoor Laan op Zuid in Rotterdam.

Tijdens dat halfjaar zocht ik naar een functie die aansloot op mijn interesse voor procesondersteuning, zoals het schrijven van kwaliteitsplannen."

 

 

Dat leidde tot mijn volgende traineeperiode als procescoördinator in Zoetermeer. Bij Heijmans Energie Services in Rosmalen doorliep ik mijn derde traineeschap als energieadviseur.

Hierna wist ik zeker dat het risicomanagement zou worden. Een succesvolle zoektocht dus, dankzij de ruimte die Heijmans mij biedt.

Dinsdag

Om kwart voor acht ’s morgens stap ik ‘t kantoor op Schiphol binnen. Eerst een lekker bakje koffie en dan aan de slag. Deze dag is volgepland met vergaderingen.

Als procescoördinator breng ik samen met het team de risico’s, zowel organisatorisch als technisch, in kaart en ondersteun ik collega’s om deze te beheersen.

 

 

Een flinke uitdaging, omdat je op Schiphol een lappendeken aan risico’s tegenkomt en die strak wilt controleren. Ik kijk onder andere naar lopende processen en voer gesprekken met verantwoordelijke collega’s voor verbeteringen en Systems Engineering. De uitkomsten vertaal ik naar heldere beheersplannen.

Normaal gesproken fiets ik ’s avonds naar de sportschool voor krachttraining. Door de lockdown kan dit nu niet.

 

Gelukkig staat er een groot schommelrek in het parkje bij mij in de buurt. Met een beetje creativiteit kan ik hier mijn krachttraining doen. Zo train ik vier keer per week om mijn conditie op peil te houden.

Woensdag

 

Omdat ik in anderhalf uur naar mijn werk rijd, zit ik ’s morgens al vroeg in de auto. Ik wil de files voor zijn: tussen Tilburg en Schiphol slibt de weg snel dicht. Heijmans is een uitstekende omgeving om als professional te groeien.

Dat merk ik ook als ik op kantoor in Schiphol of Rosmalen ben. Er heerst een informele cultuur en gemoedelijke sfeer, fijn. Daar geniet ik van.

 

Bovendien werk je via een uitgebreid trainingsprogramma aan je persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik op de Heijmans Academie beter leren communiceren, netwerken en proactief handelen. Als jij mogelijkheden ziet, krijg je bij Heijmans alle ruimte.

Donderdag

Vandaag start ik mijn werkdag op Schiphol, ’s middags rijd ik naar Rosmalen. Dat gebeurt vaker. Omdat ik op verschillende locaties werk, reis ik veel. Door de coranacrisis kan het zijn dat ik vandaag thuis werk. Dat heeft zijn voordelen – ik hoef een keer niet zo vroeg mijn bed uit.

Het is belangrijk dat je als procescoördinator proactief bent en een technische achtergrond hebt. Al was het alleen al om de technische terminologie te doorgronden.

 

Na het avondeten maak ik muziek. Ik speel gitaar en ben producer. Heb zelfs een dancetrack uitgebracht die door verschillende dj’s is gedraaid, heel tof!

Vrijdag

"Als jij mogelijkheden ziet, krijg je bij Heijmans alle ruimte"

Dadelijk heb ik overleg op het hoofdkantoor. Een gezellige ‘Rosmalendag’ met mijn collega’s van de afdeling Ontwerp & Engineering. Een goede werkrelatie is voor mij belangrijk. Als collega’s sparren we veel met elkaar over projecten: hoe vliegen collega’s bepaalde problemen aan en hebben ze tips voor mij?

 

Door samen te werken worden we als Heijmans nog beter. ’s Middags lunchen we met het hele team en de rest van de dag beantwoord ik e-mails en werk ik aan lichtere taken.

In het weekend laad ik me weer op en start op maandag fris en fruitig met de nieuwe werkweek.

Wil je meer weten over deze baan?