Meelopen met Etienne Grosfeld

Motiveren en inspireren

Voor zijn 37 jaar heeft voorman Etienne Grosfeld al veel op zijn cv staan: monteur laagspanning, 1e monteur sterkstroom, VRI-technicus en technicus service en onderhoud elektrotechniek en installatie. Bovendien is hij ook pas bekroond tot Inspirator & Motivator 2020. Op pad met een duizendpoot.

Etienne Grosfeld

Maandag

 

’s Morgens vroeg rijd ik met de bedrijfsbus van mijn woonplaats Best naar het Heijmans-regiokantoor in Eindhoven. Dadelijk overleg met mijn collega’s van het team Elektrotechnisch Prestatiegericht Contract.

Als onderhouds- en storingsdienst verzorgen we ruim vierhonderd installaties van de Provincie Noord-Brabant. Dan moet je denken aan verkeersregelinstallaties, pompinstallaties en de openbare verlichting. Momenteel keuren we alle elektrotechnische installaties van de Provincie op NEN1010-specificaties. Zodat ze voldoen aan de juiste normen. 

 

Mijn taak als voorman is divers. Zo coördineer ik momenteel een groot NEN3140-project en ben ik een vraagbaak voor monteurs die zelfstandig hun werk uitvoeren. 
Voor dit grote project ontwerp ik werktekeningen en documentatie, waarvan de bestanden uit meerdere bronnen komen. Hiervoor gebruik ik drie verschillende computerschermen.

 

 

De klus voor de Provincie is gigantisch, omdat je aan één installatie al twintig reparaties moet verrichten, van een loszittende kabel tot grote kabelstoringen in de grond. Met meer dan vierhonderd installaties komt dit neer op duizenden acties of 'constateringen' in vakjargon.

Ik ben nu bijna twintig jaar in dienst bij Heijmans. Het grootste deel van mijn carrière was ik monteur bij de Heijmans-afdeling Mobiele Telecom. Ik reisde het hele land door om telecomsystemen te installeren. Zo kwam ik op bijzondere locaties. Bijvoorbeeld een lichteiland op zee, bij André Rieu thuis en op kasteel Drakensteyn bij prinses Beatrix.

Dinsdag

Mijn coördinatie is cruciaal: constateringen inventariseren, materialen bestellen, monteurs begeleiden, tekeningen aanpassen, opleverpakket inclusief offerte samenstellen en aanbieden aan onze opdrachtgever.

 

"De hoeveelheid en diversiteit van de werkzaamheden daagt me telkens opnieuw uit"

Vanavond heb ik thuis in Best met enkele vrienden afgesproken. Want lekker barbecueën, dat doe ik het liefst. En dan niet alleen eenvoudige recepten maar vooral baksessies die een volle dag duren!
Zo’n smakelijke hobby vraagt natuurlijk om lichaamsbeweging. Daarom hardloop ik regelmatig, maar eigenlijk nog niet vaak genoeg.

Woensdag

 

Vandaag ga ik naar een projectlocatie, waar ik collega’s instrueer en motiveer. Ik vind het fijn om me volledig in de materie te verdiepen en vervolgens mijn kennis te delen.

Als er nood aan de man is, spring ik graag buiten bij. Bijvoorbeeld bij een storing in de kast van een verkeersregelinstallatie of een aangereden lichtmast.

Donderdag

 

Bezoek aan het provinciehuis van Noord-Brabant in Den Bosch over de voortgang van het lopende NEN3140-project. Aangezien ik als monteur jaren op projecten heb gewerkt, heb ik aan een half woord genoeg.

De hoeveelheid en diversiteit van de werkzaamheden daagt me telkens opnieuw uit. Het EPC-team kan het werk wel eens als eentonig ervaren. Daarom is het inspireren en motiveren van collega’s voor mij zo belangrijk. 

 

Op voordracht van mijn collega’s ben ik door een vakjury van De Slimste Handen van Nederland uitgeroepen tot Inspirator & Motivator 2020. Bijzonder om überhaupt genomineerd te worden.

Dat mijn inspanning van de afgelopen jaren écht gezien en beloond wordt door mensen die mij kennen. Als ik eerlijk ben, vind ik dat nog belangrijker dan het winnen van deze verkiezing. Een prachtige ervaring die ik nooit zal vergeten!

Vrijdag

De laatste werkdag van de week breng ik thuis door in verband met corona. Ik begrijp dat het moet, maar vind het soms wel lastig. Ik vind het directe contact met collega’s belangrijk. 
Toch heeft thuiswerken ook zijn voordelen. Het is gezellig met mijn vrouw en onze katten Miko en Gizmo. Bovendien blijf je meer gefocust en scheelt het reistijd.

 

Er zijn volop doorgroeimogelijkheden bij Heijmans, zeker als je veel inzet toont. Zelf ben ik benieuwd naar mijn toekomstige functie. Want Heijmans is innovatief en de techniek veranderd razendsnel. Wie weet welke rol ik straks weer kan spelen? Misschien zie je me wel bij Mobiele Telecom als het 5G-netwerk wordt uitgerold.

Wil je meer weten over deze baan?