Skip to content
Buitenring Parkstad Limburg Heijmans Lightbarrier 2.jpg

Lichtgevende geleiderail

2 november 2018

Heijmans heeft een deel van de geleiderail van de Buitenring Parkstad Limburg voorzien van verlichting. Tevens voorzien we geluidsschermen langs die weg van reflecterende elementen.

De pilots die Heijmans uitvoert, dragen bij aan het omvormen van de Buitenring tot belevingsroute: Leisurering. Heijmans voert het proefproject Lightbarrier uit in opdracht van Provincie Limburg, IBA Parkstad en Stadregio Parkstad Limburg

Ter hoogte van Schinveld en Brunssum is de geleiderail in de middenberm over een lengte van één kilometer (in beide richtingen) voorzien van lichtgevende patronen, die in kleur en intensiteit kunnen veranderen. Op de geluidsschermen langs de Buitenring tussen Brunssum en Onderbanken brengen we reflecterende elementen aan die de loop van het riviertje de Roode Beek en het bijbehorende landschap visualiseren. Ook brengen we markeringen aan naast de weg op punten waar deze bijzondere plaatsen kruist, zoals de Feldbissbreuk (breuk in de aardkorst).

Aangezien de Buitenring Parkstad Limburg veel toeristische bestemmingen met elkaar verbindt, is besloten om het proefproject hier te realiseren.

Buitenring Parkstad Limburg Heijmans Lightbarrier 1.jpg

Openstelling

De Buitenring draagt bij aan een verbeterde bereikbaarheid van de regio en vermindert de verkeersdruk van buurten en kernen. Op 2 november 2018 wordt één gedeelte van de Buitenring Parkstad Limburg, waar de Lightbarrier is aangelegd officieel opengesteld.

Neem contact met ons op