Hoe staat het met... Wiener & Co in Amsterdam

Kwaliteit verkoopt altijd

“In 2014, bij de start bouw van Wiener & Co, werden we nog voor gek verklaard. De teneur was: Wie gaat er in crisistijd en in deze buurt woningen bouwen in prijsklassen tot een miljoen euro?” Ontwikkelingsmanager Menno Molenaar van Heijmans lacht even tijdens de rondleiding over het project. “Natuurlijk waren het spannende tijden gedurende de jarenlange voorbereiding, maar de critici kregen ongelijk.”

14 oktober 2016

Eind 2016 worden de 76 woningen, naar een ontwerp van Arons & Gelauff Architecten, op het eiland Oostenburg in hartje Amsterdam opgeleverd. Menno: “De reden van het succes is het onderscheidend vermogen. De combinatie van kwaliteit en de locatie vind je niet elders in de binnenstad. Kwaliteit verkoopt altijd, maar is niet vanzelfsprekend in de inmiddels weer overspannen Amsterdamse huizenmarkt."

Wiener-Co-Amsterdam-Oostenburg-Heijmans-2.jpg

Je zou het niet denken, maar een huis direct aan het water is in onze hoofdstad echt bijzonder. Meestal ligt er tussen huis en water nog een straat. Deze waterwoningen liggen direct aan de Wittenburgervaart, een brede oude haven.

Wiener-Co-Amsterdam-Oostenburg-Heijmans-9.jpg

Menno in de gemeenschappelijke binnentuin die nu nog vol bouwmaterialen ligt. “Dit wordt straks een ontmoetingsplaats met aan de ene kant een parkje en aan de andere kant een hellingbaan richting het water. Wiener & Co is één van de mooiste projecten waar ik bij betrokken ben geweest."

Wiener-Co-Amsterdam-Oostenburg-Heijmans-3.jpg

De historie van de haven gaat terug tot 1625, de bloeitijd van Amsterdam. De moderne woningen, die ‘flirten’ met pakhuizen uit de Gouden Eeuw, worden links geflankeerd door hoge oude bomen die een prominente plek zullen krijgen in een nog te realiseren park. "We maken iets nieuws, waarbij de bijzondere plek van grote meerwaarde is op het resultaat."

Wiener-Co-Amsterdam-Oostenburg-Heijmans-11.jpg

De balkons van het appartementencomplex verspringen, zodat bewoners ook veel ruimte boven zich hebben als ze buiten zijn. Speciaal bedacht voor dit project. Inmiddels wordt dit idee steeds meer toegepast in Amsterdamse nieuwbouwprojecten. Op de begane grond en eerste verdieping zijn benedenwoningen gemaakt. Ideaal voor gezinnen met kinderen, die graag in de stad willen blijven wonen.

Wiener-Co-Amsterdam-Oostenburg-Heijmans-1.jpg

Het appartementencomplex met bovenin zes penthouses. Op de begane grond komt een plint met kleinschalige horeca en winkels die passen in de wijk. Op de hoek, achter het Heijmans doek, komt een restaurant van Franks Smoke House, bekend van duurzaam gerookte vis en vlees.

Wiener-Co-Amsterdam-Oostenburg-Heijmans-4.jpg

Kwaliteit is prachtige architectuur, tweehonderd vierkante meter woonoppervlak in hartje Amsterdam en een eigen boot bij je huis.

Wiener-Co-Amsterdam-Oostenburg-Heijmans-7.jpg

Uitzicht op het dakterras van de waterwoningen. Uiteraard konden bewoners de huizen naar eigen smaak inrichten. Opvallend meerwerk zijn zonnepanelen, lichtkoepels, een op maat gemaakt goederenliftje en extra bergruimte bij het dakterras.

Wiener-Co-Amsterdam-Oostenburg-Heijmans-8.jpg

De kwaliteit van de afwerking wordt onder meer benadrukt door de gevelplaten van zink en koperlegering.

Wiener-Co-Amsterdam-Oostenburg-Heijmans-6.jpg

De daktuinen zijn in nauw overleg met de eigenaren van de zes penthouses ontworpen, met als uitgangspunt ‘het landschap op het dak’. In de met hout betimmerde bakken komen straks kleine bomen, struiken en planten.