Hoe staat het met... Jong Heijmans

Ontwikkelen voor de toekomst

Als de jeugd de toekomst heeft, zitten bij Jong Heijmans de collega’s die straks een gezonde leefomgeving maken. Hoog tijd voor een gesprek met voorzitter Joost Ruiterkamp en actief lid Valeska Heideveld. Wat wil Jong Heijmans bijdragen aan het bedrijf en wat hebben de leden nodig om zichzelf verder te ontwikkelen?

22 oktober 2019

Van management trainee tot ontwikkelaar en van actief lid tot voorzitter van Jong Heijmans: dat is in het kort de carrière van Joost Ruiterkamp bij Heijmans. “Eerst koos ik voor de activiteitencommissie, toen voor het bestuur en nu ben ik ruim een jaar voorzitter. Waarom? Van mijn studievereniging weet ik dat je zo snel veel mensen leert kennen.”

Zijn collega Valeska Heideveld studeerde af bij Heijmans en startte meteen als commercieel medewerker. En ging bij Jong Heijmans vanwege het uitje naar de trampolinehal. “En vanwege de study trips, projectbezoeken en borrels; ik was er allemaal bij.” Ook deelt ze glunderend hoe zij het wipe out-parcours bedwong. “Van de filmpjes op internet word je bang, maar ‘t was hartstikke leuk! Ik won zelfs een onderdeel.”

JongHeijmans_JoostRuiterkamp_ValeskaHeideveld 5.jpg

'Actief lid' van Jong Heijmans Valeska Heideveld en voorzitter Joost Ruiterkamp bij de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

Energie

Joost kreeg op zijn beurt veel energie van de ‘toplunch’ die hij organiseerde. “Daar kan een kleine groep Jong Heijmans-leden sparren met ervaren Heijmans-managers over zakelijke en privé-kwesties. Doel is een relaxt gesprek over hoe je in het leven staat en hoe je dingen aanpakt. Om betrokkenheid tussen oudere en jongere medewerkers te creëren.”

Voor Joost een goed voorbeeld van de meerwaarde van Jong Heijmans: “Zo’n gesprek kun je als individu niet, en als Jong Heijmans wel regelen. Wat voor inzichten ik opdeed? Bijvoorbeeld dat je om de vijf jaar iets anders moet gaan doen. Dat vertelde een oud-directievoorzitter. Ook als je denkt ‘ik zit hier nu lekker’. Juist dan moet je jezelf uitdagen om te bewegen.”

Momentum

Dit soort activiteiten, waar niet alleen de Jong Heijmans-leden, maar ook de ervaren medewerkers veel leren, wil Joost verder uitbouwen. “Wat Valeska leuk vindt, er met collega’s op uit gaan en zo je netwerk vergroten, is onze basis. Daarnaast willen we als vereniging bijdragen aan de bedrijfsvoering en strategie van Heijmans. Daar is nu momentum voor.”

Dat doet Jong Heijmans onder meer door sparring partners te leveren aan de directeuren die verantwoordelijk zijn voor bewaken en implementeren van de Heijmans-strategie. Joost: “Idee is dat je een ander perspectief meebrengt op de zaken die zij bespreken en dat we verandering bewerkstelligen door samen te werken. Vragen die bij heel Heijmans spelen, spelen ook bij Jong Heijmans. Hoe draag je bij aan een gezonde leefomgeving? Hoe maak je de bouw aantrekkelijk voor jonge mensen? Daar denken we veel over na. Belangrijk is dan om je ideeën op invloedrijke plekken te delen. Zo doe je iets met de kracht van Jong Heijmans.”

Hoe bouwt Heijmans aan een gezonde leefomgeving?

Voeden

Joost vertelt dat Jong Heijmans daarom aanwezig was op de interne ‘senior management-dag’ en na afloop feedback geeft aan de Raad van Bestuur. “Zouden ze dit zelf niet al hebben bedacht? vroegen we ons van tevoren af, maar zowel Hans Janssen als Ton Hillen luisterden echt naar ons. Een van de punten die we meegaven was om ook zeker jonge mensen te betrekken bij het beleid wat je wil voeren en dat wordt nu in gang gezet met een speciale activiteit."

JongHeijmans_JoostRuiterkamp_ValeskaHeideveld 7.jpg

Hoe voeden de Jong Heijmans-leden zich dan met relevante informatie? Daar zorgen de uiteenlopende activiteiten voor. Zo is er een groepje bezig met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, na een lezing daarover. Zij denken na over welke rol de vereniging daarin kan nemen of welke activiteit hierbij zou passen.

Onlangs organiseerde Jong Heijmans een Leiderschapsmiddag, waarin leden en andere Heijmans-medewerkers van gedachten wisselden met Ton Hillen en Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen.

JongHeijmans_ValeskaHeideveld_1.jpg

Valeska: “Daar deed ik het inzicht op dat als je goed naar alle stakeholders luistert en doorvraagt, je hun doelen en beweegredenen kan begrijpen. Zo maak je verbindingen en zoek je naar het gezamenlijk belang. In onderhandelingen mag dat best worden benadrukt. Door goed te luisteren krijg je dus echt dingen voor elkaar en hopelijk resulteert dat in alleen maar winnaars.”

"Via Jong Heijmans krijg je ingangen, waardoor het grote Heijmans minder groot voelt"

Valeska ziet dat de activiteiten van Jong Heijmans zowel plezier als inspiratie opleveren. “Vorig jaar ging de study trip langs het Maankwartier in Heerlen, daar hebben ze hele andere vragen dan die waar ik in mijn werk mee te maken krijg. Hoe bouwen we zo dat het hier weer leefbaar wordt en dat jongeren blijven? Met een kunstenaar als vastgoedontwikkelaar, dat zag je meteen aan de prachtige gebouwen, super inspirerend!” Joost: “De study trips zijn meer dan op stap gaan met elkaar, we zorgen altijd voor een extra laag.”

Ingangen

Dat op stap gaan met elkaar ook helpt je te ontwikkelen in je werk, beaamt Valeska. “Binnen Heijmans zijn er zoveel disciplines, daarom kunnen we integraal werken! Kijk over je eigen bedrijfsstroom heen en je verrijkt je kennis meteen. Op weg naar onze laatste activiteit reed ik bijvoorbeeld mee met een infra-collega. Hij werkt met sensoren en data, en weet zo wat de conditie van ons asfalt is en wanneer het onderhoud nodig heeft. Super interessant, ik wist niet dat we dit konden! Op zijn beurt hoorde hij van mij wat vastgoedontwikkeling behelst. Je belt elkaar daarna gemakkelijker met vragen. Via Jong Heijmans krijg je ingangen, waardoor het grote Heijmans minder groot voelt.”

In dat opzicht is de groei van Jong Heijmans een goede zaak. Afgelopen jaar steeg het ledental met twintig procent. “Daar zitten nieuwe gezichten tussen”, ziet Joost, “maar het blijft een uitdaging om de collega’s ‘van buiten’ bij wat we doen te betrekken. Op activiteiten kwamen veelal dezelfde mensen, veel ‘overhemden’.”

Door tijden, plekken en aard van de activiteiten af en toe aan te passen, denkt Jong Heijmans de groep deelnemers te kunnen verbreden. “Niet alles op of rond het hoofdkantoor laten plaatsvinden en dingen als een muurtje metselen of natuurlijk de wipe out.” Of een activiteit als Schaften in de keet, “de tegenhanger van de Toplunch” volgens Joost. “Daar willen we ontmoetingen opzetten tussen managers, jonge medewerkers van de bouwplaats en geïnteresseerde collega's. En dan daar goed vertellen over de meerwaarde van Jong Heijmans.”

JongHeijmans_JoostRuiterkamp_ValeskaHeideveld 4.jpg