Hoe staat het met... Duynhille

12 luxe recreatiehuizen per week

Inrichters en eigenaren lopen af en aan over de bouwplaats van vakantiepark Duynhille aan de Noordzeekust in Ouddorp. Ze kloppen aan bij Johan Konings om even binnen te kijken in hun toekomstige recreatiehuis.

15 september 2014

Strakke planning

De bouw van 205 koop-recreatiehuizen op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee startte op 6 januari dit jaar in opdracht van Het Groene Resort. We kregen de opdracht in september 2013, nadat we in Cadzand-Bad met succes een vergelijkbaar vakantiepark voor Roompot hadden gerealiseerd. Verwachte opleverdatum: eind 2014. Die strakke planning liet geen enkele vertraging toe, ook niet toen na enkele maanden bouwpartner De Combi failliet ging. “We namen binnen enkele weken het project en alle verplichtingen naar onderaannemers naadloos over. Medio augustus werden de eerste 12 huizen opgeleverd en nu het treintje eenmaal loopt, komen er wekelijks 12 opleveringen bij. De teller staat momenteel op 48 opgeleverde huizen. Waarvan 20 met 0 opleverpunten.” Gezien het hoge oplevertempo en de logistieke uitdaging is dat een flinke prestatie. "We hebben namelijk maar één uitgang. Alles moet door hetzelfde paadje de bouwplaats op en af."

Alles moet door hetzelfde paadje de bouwplaats op en af.

De huisjes hebben een luxe uitstraling, maar zijn vrijwel onderhoudsvrij en geheel gebouwd in prefab beton. De wandelementen zijn voorzien van water- en elektriciteitsleidingen die op de bouw alleen hoeven te worden aangekoppeld. Ook de dakkappen worden kant-en-klaar aangeleverd. De schoorstenen zijn in het werk gemetseld en puur decoratief, want in recreatiehuisjes voor de verhuur komt geen open haard, vanwege het brandgevaar. 

Johan-Konings-Heijmans.jpg

Bouwplaatsmanager Johan Konings toont het plan van Duynhille met 205 recreatiehuizen.

Luxe betekent kwaliteit

Aan de buitenzijde krijgen de huisjes een natuurlijke aanblik, met hardhouten vlonders en pergola's. Binnen is het behaaglijk, dankzij een hoge isolatiewaarde en de vloerverwarming met een thermostaat die bewegingssensoren bevat. De energierekening blijft hierdoor binnen de perken. 

En zo ontstaat stap voor stap een park met een hoge kwaliteit. Niet te vergelijken met de recreatiebouw die jaren geleden gebruikelijk was. De huizen in Duynhille worden uitgevoerd in betonwanden inclusief de binnenwanden en het leidingwerk. Frezen hoeft dus niet meer. Dat levert namelijk altijd een enorme berg rotzooi op en de kans op scheurvorming is groter. "In Duynhille hoeven we alleen de vloer te stofzuigen en het is schoon.” 

Dit wil overigens niet zeggen dat de indeling van de huisjes niet kan wijzigen. Naar de wensen van kopers wordt wel degelijk geluisterd. Zonodig worden deurposten verbreed, wanden verplaatst of de plek van het bad en de douche verwisseld. 

We brengen één minuut voor twaalf nog wijzigingen aan.

"Soms moeten we wachten omdat een koper nog geen beslissing heeft genomen over bijvoorbeeld de kleur van een keuken of de inbouwapparatuur. Desnoods wordt dan de keuken na oplevering geplaatst.”

 “Zo flexibel kunnen we zijn omdat we niet alleen de ruwbouw, maar ook de afbouw, tot en met de montage van het sanitair en de keukens geheel in eigen beheer mogen verzorgen”, vertelt Johan met een volmaakte glimlach.

Heijmans-Duynhille-1600-5.jpg