De tijdlijn van project A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen

"Het traditionele klaverblad verliest een blaadje.”

Ruim 6.000 ton asfalt verwerken, acht kilometer aan belijning zetten en nieuwe verlichting en honderden meters aan geleiderail plaatsen: dat alles in minder dan 56 uur. In het weekend van 14 tot en met 17 juli werden de nieuwe verbindingswegen tussen de A1 en A50 aangesloten bij het knooppunt Beekbergen. De werkzaamheden van dag tot dag.

14 - 17 juli

Voorbereiding

Het team bestaat dit weekend uit de disciplines Verkeersafzettingen, Systeemintegratie en Techniek, Geleiderail, Asfalt en Markeringen. Je wilt voorkomen dat ploegen elkaar in de weg lopen. Daarom is er met alle disciplines een half jaar van te voren een LEAN planning gemaakt. Met een gezamenlijk doel: de klus op tijd klaren.

13
juli

Wegafzettingen

De afdeling Verkeersmaatregelen is verantwoordelijk voor het inrichten van het werkvak en zorgt ervoor dat iedereen veilig kan werken. Pas als zij groen licht geven starten de werkzaamheden en kan de megaklus beginnen.

14
juli

Systeemintegratie & Techniek

Om te zorgen dat je in ons land veilig en efficiënt van A naar B komt, werken vele onderdelen van onze weg- en waterinfrastructuur samen. Of het nu gaat om verkeersknooppunten, tunnels, bruggen of sluizen: we vertrouwen blindelings op de vele netwerken en systemen die achter de schermen actief zijn. Dit is het terrein van de afdeling Systeemintegratie & Techniek.

15
juli

Wegspecialismen

Een weg die efficiënt en veilig gebruikt moet worden, bestaat uit méér dan asfalt. Belangrijk zijn ook een veilige geleiding van het verkeer door middel van markeringen en geleiderail, geluidsbeheersing, de aanleg van betonverhardingen en wegonderhoud om de wegen in goede staat te houden.

16
juli

17
juli

Job done!

Ruim op tijd zijn alle rijbanen opengesteld voor het verkeer. Het traditionele klaverblad heeft nu een blaadje minder.