Skip to content
20151202_heijmans_a4_vvwijk_r9b0849-1
De mooiste foto’s van Heijmans-projecten #3

Mensenwerk

1 mei 2023

Heijmans is overal in Nederland actief. Onze fotografen reizen door het hele land om de mensen en de plekken waar we werken vast te leggen. Dat levert meer prachtige beelden op dan we kunnen laten zien in onze verhalen, films en sociale mediaberichten. Daarom geven we onze fotografen dit jaar de kans hun mooiste werk voor ons nog eens extra onder de aandacht te brengen. Marc Blommaert uit Rotterdam dook op ons verzoek in zijn archief.

Op ons verzoek stuurde Marc Blommaert ons zijn 5 favoriete foto’s, die hij de afgelopen jaren voor Heijmans maakte. "Lastig kiezen, want ik heb zoveel toffe projecten voor Heijmans mogen fotograferen. Dus ging ik op zoek naar een serie, beelden met samenhang. De rode draad bleek: Heijmans-mensen op hun projecten. Want hoe groots en indrukwekkend de projecten ook zijn, het blijft altijd mensenwerk."

1. A4 Kethelplein

20151202_heijmans_a4_vvwijk_r9b0849-1

Fotograaf Marc Blommaert: "Hoe vaak je dit ook mag doen, het blijft bijzonder, op een snelweg in aanbouw lopen. Dit beeld heeft een mooi lijnenspel en de avondschemer vertelt het verhaal. De lijnen leiden de kijker naar de hoofdpersoon."

20190403_heijmans_saskiahoogeland_voorhout_dsc1041-1
"Misschien een minder spectaculair project, deze conceptuele woningbouw op het project Hooghkamer in Voorhout, maar deze foto staat als een huis. Strak en grafisch beeld. Het ritme van de vlakken wordt doorbroken door de geportretteerde uitvoerder, waardoor zowel de huizen in aanbouw als de hoofdpersoon goed tot hun recht komen."

3. Nieuwbouw Rotterdam Ahoy' Convention Centre

20191008_heijmans_ahoy_dsc9251-1
"Het aanleggen van een vloerverwarming in een groots project als het Rotterdam Ahoy Convention Centre. Door voor een laag perspectief te kiezen, wist ik het lijnenspel mooi te accentueren. De houding van de geportretteerde geeft zijn gedrevenheid weer.

4. Paleis Het Loo, Apeldoorn

20200529_heijmans_hetloo_pmt_dsc2114-1
"Een prachtige historische omgeving, die met alle egards en voorzichtigheid is gerenoveerd. In dit beeld komen voor mij vakmanschap en geschiedenis samen."

5. Heijmans-werf, Rosmalen

20210719_heijmans_begeleider_leerling_dsc4247-1
"Heijmans-geel materieel met de energiebron van nu. Zonnepanelen op de voorgrond geven diepte aan de foto. Dit portret toont twee collega's van materieelbeheer, een leermeester en zijn leerling. De leerling staat vooraan, zo straalt hij zelfvertrouwen uit, en de leermeester daarachter geeft vertrouwen."