Skip to content
20151202_heijmans_a4_vvwijk_r9b0849-1
De mooiste foto’s van Heijmans-projecten #3

Mensenwerk

1 mei 2023

Heijmans is overal in Nederland actief. Onze fotografen reizen door het hele land om de mensen en de plekken waar we werken vast te leggen. Dat levert meer prachtige beelden op dan we kunnen laten zien in onze verhalen, films en sociale mediaberichten. Daarom geven we onze fotografen dit jaar de kans hun mooiste werk voor ons nog eens extra onder de aandacht te brengen. Marc Blommaert uit Rotterdam dook op ons verzoek in zijn archief.

Op ons verzoek stuurde Marc Blommaert ons zijn 5 favoriete foto’s, die hij de afgelopen jaren voor Heijmans maakte. "Lastig kiezen, want ik heb zoveel toffe projecten voor Heijmans mogen fotograferen. Dus ging ik op zoek naar een serie, beelden met samenhang. De rode draad bleek: Heijmans-mensen op hun projecten. Want hoe groots en indrukwekkend de projecten ook zijn, het blijft altijd mensenwerk."

1. A4 Kethelplein

Fotograaf Marc Blommaert: "Hoe vaak je dit ook mag doen, het blijft bijzonder, op een snelweg in aanbouw lopen. Dit beeld heeft een mooi lijnenspel en de avondschemer vertelt het verhaal. De lijnen leiden de kijker naar de hoofdpersoon."

20190403_heijmans_saskiahoogeland_voorhout_dsc1041-1
"Misschien een minder spectaculair project, deze conceptuele woningbouw op het project Hooghkamer in Voorhout, maar deze foto staat als een huis. Strak en grafisch beeld. Het ritme van de vlakken wordt doorbroken door de geportretteerde uitvoerder, waardoor zowel de huizen in aanbouw als de hoofdpersoon goed tot hun recht komen."

4. Paleis Het Loo, Apeldoorn

20200529_heijmans_hetloo_pmt_dsc2114-1
"Een prachtige historische omgeving, die met alle egards en voorzichtigheid is gerenoveerd. In dit beeld komen voor mij vakmanschap en geschiedenis samen."