Skip to content
detectielussen
Informatie verzamelen onder het wegdek

Detectielussen

Detectielussen in het wegdek verzamelen cruciale informatie om het verkeer vlot te laten doorstromen. De detectielus is een van de belangrijkste dataverzamelaars voor (dynamische) verkeersregelinstallaties (VRI’s), verkeersmanagamentsystemen, Dynamische Route Informatie Panelen en Snelheids Onderscheidings Systemen. De lussen meten het verkeersaanbod en bijvoorbeeld de actuele snelheid van het verkeer.

Bij Heijmans zijn we gespecialiseerd in het aanbrengen van detectielussen onder het wegdek. Dat doen we voor rijbanen, bij verkeerslichten en bijvoorbeeld op plekken voor toegang tot parkeerplaatsen en bedrijfsterreinen. We bieden een oplossing voor ieder type verharding, bijvoorbeeld voor asfalt, beton en onder bestrating. Dankzij onze 24/7-beschikbaarheid is er altijd voldoende capaciteit beschikbaar, ook op de rustigste (verkeers)momenten van de dag.

Kwaliteit van de detectielus

De kwaliteit van de detectielussen is cruciaal voor de werking van het gehele systeem. We leveren en plaatsen daarom uitsluitend hoogwaardige detectielussen. De (prefab) detectielussen voor verkeersmanagementsystemen en de snelheidsonderscheidingssystemen produceren we in eigen beheer. De lussen leveren we in elke lengte tot maximaal honderd meter. Dat biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om ze efficiënt aan te sluiten op nabijgelegen luskoppelkastjes of verderop gelegen bedieningskasten.

Detectielussen op maat

We leveren en plaatsen detectielussen voor verkeerslichten, verkeersregelinstallaties, en voor (snel)wegen, tunnels, rood-licht detectie, toegangssystemen en aanwezigheidsdetectie op vluchtstroken, vluchthavens en spitsstroken.

We gaan standaard uit van de door de opdrachtgever verstrekte hoofdmaatvoering. Ervaren monteurs voeren het zaagwerk uit op precies de juiste plek en de gewenste juiste diepte. We sluiten de detectielussen aan en leveren die op na een uitvoerige controle op de gewenste werking.

Dienen de detectielussen tijdens onderhoud aan verhardingen vervangen te worden? We kunnen een bestaande detectielus vervangen en nieuwe detectielussen met een mof-verbinding aan een bestaand netwerk verbinden. Bovendien zullen we iedere lus altijd uitvoerig testen, uniek nummeren en opleveren met een testrapport.

Integrale aanpak

Dankzij onze jarenlange ervaring en schaalgrootte combineren we alle belangrijke disciplines. We zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van detectielussen en wegmarkering tot aan het wegonderhoud en het verzorgen van verkeersmaatregelen. We combineren al die disciplines tot één duidelijk aanspreekpunt. Bovendien realiseren we alle werkzaamheden vanuit een integrale planning. Dat voorkomt onnodige (verkeers)hinder, garandeert een snelle oplevering en zorgt voor efficiënt beheer.

Uiteraard werken we volgens de meest moderne milieurichtlijnen. De motoren van onze vrachtauto’s voldoen aan de strenge Euro 6-regels en al ons materieel voldoet aan de hoogste milieu-eis TIER 4.

Wil je meer weten over detectielussen, het aanbrengen of het onderhoud daarvan? Stel ons je vragen, dan vertellen we je graag meer.

Neem contact met ons op