Skip to content
Plaatsing houten vangrails Waterlinieweg Utrecht Heijmans april 2021 2.jpg
Veiligheid langs de weg

Geleiderail

Een geleiderail is een veiligheidsvoorziening die langs de randen van wegen, bruggen en andere verhoogde constructies wordt geplaatst. Zo geleiden en beschermen we voertuigen tegen ongevallen en obstakels langs de weg. Door geleiderails te plaatsen, wordt de veiligheid van weggebruikers verbeterd en wordt de kans op ernstige of fatale ongevallen verminderd.

Door de geleidende werking van geleiderail, worden uit koers geraakte voertuigen weer in rijrichting geleid. De letselkans voor inzittenden wordt daardoor significant verlaagd. Geleiderails kan ook dienen als bescherming aan gebouwen, mensen en objecten. Zoals in parkeergarages, distributiecentra en rondom de hoeken van gebouwen.

Onze oplossingen

Er zijn vele andere soorten geleiderails beschikbaar, elk ontworpen voor een specifieke toepassing. Naast traditionele, stalen constructies, zijn ook duurzame materialen zoals hout mogelijk. Een combinatie van hout met staal heeft als voordeel dat een geringe systeembreedte mogelijk is. Verder staat een houten geleiderail natuurlijker in het landschap en spaart tegelijkertijd het milieu. Maar ook renoveren we gebruikte geleiderails. De gerenoveerde geleiderail is een circulair en duurzaam alternatief, welke we geheel in eigen beheer uitvoeren. Onze specialisten geven graag advies op maat voor de juiste aanrijdbeveiliging Met de juiste aanrijdbeveiliging kan Heijmans de mogelijke gevolgen van een dergelijk ongeval minimaliseren of zelfs voorkomen.

Meer weten?

Neem contact op met een van onze specialisten op het gebied van geleiderail.

Neem contact met ons op