Skip to content
wegmarkering en belijning
Streep voor streep naar een veilige omgeving

Wegmarkering en belijning

Wegmarkering is cruciaal voor een effectieve en veilige verkeersdoorstroming. Dat geldt zowel voor de belijning op wegen als op parkeerterreinen, vliegvelden, bedrijventerreinen, in parkeergarages, bedrijfshallen, op sportvelden en schoolpleinen. Heijmans is gespecialiseerd in het aanbrengen van nieuwe markeringen en het vervangen van bestaande wegmarkering.

Wegmarkering op maat

Elke (verkeers)situatie vereist specifieke kennis, expertise én materialen. Als wegmarkering bedrijf kijken we naar de ondergrond, de situatie binnen en/of buiten en in hoeverre er een tijdelijke of permanente oplossing gewenst is.

Bij de wegen en waterwegen afdelingen van Heijmans brengen we wegmarkering aan in diverse materialen, kwaliteiten en kleuren, altijd afgestemd op de situatie. Onze specialisten houden rekening met de vereiste levensduur, gebruiksintensiteit, milieuvriendelijkheid en eventuele overige wensen. Dat geldt ook voor het verwijderen en opnieuw aanbrengen van vervaagde markeringen, ofwel circulaire wegmarkering. We gebruiken duurzame materialen, voor duidelijke markeringen met een lange levensduur.

Advies voor markeringen

Wegmarkering is er in vele soorten en varianten. Het varieert van de belijning voor wegen en wegenverf tot thermoplast en van plakmarkeringen tot twee-componenten markering. Iedere (verkeers)situatie en ondergrond vraagt om andere materialen en technieken. Heijmans beschikt over specifieke vakkennis om daarover deskundig te adviseren.

Bovendien denken we na over bijvoorbeeld veilige oversteekplaatsen, met Heijmans Crossover. Die innovatie verbetert de zichtbaarheid van oversteekplaatsen. Met Glowstud gaan we zelfs nog een stap verder, met een veilige, duurzame en betaalbare oplossing voor fietspadverlichting. Een derde voorbeeld van innovatieve wegmarkering is Thermolit Fabiola. Het thermoplastisch markeringsmateriaal van natuurlijke harsen (bio-based) verbetert de nachtzichtbaarheid in natte omstandigheden, zonder in te leveren aan stroefheid.

Veiligheid en kwaliteit

Bij Heijmans zijn we gespecialiseerd in het aanbrengen van wegmarkering op rijbanen en belijning rondom (bedrijven)terreinen. Bovendien hebben wij alles in huis om de werkzaamheden met minimale hinder en oponthoud uit te voeren. Om de kwaliteit van onze producten en veiligheid van medewerkers en omgeving te kunnen waarborgen, zijn wij natuurlijk VCA-, ISO- en KOMO-gecertificeerd.

Wil je meer weten over wegmarkering en belijning voor wegen of (bedrijven)terreinen? Stel ons je vragen, dan vertellen we je graag meer.

Neem contact met ons op