Skip to content
DuBLOK plaatsing
Het meest circulaire en modulaire geluidsscherm

DuBLOK® geluidswering

Geluidschermen verbeteren de leefbaarheid en het welzijn van de omgeving. Het DuBLOK®-scherm heeft uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen én een ongeëvenaarde lage impact op het milieu: met een circulariteit van maar liefst 99,9%.

DuBLOK® is een modulair geluidsscherm

DuBLOK® bestaat uit slim gevormde stapelbare schanskorfblokken, die als blokken tegen elkaar geplaatst. De hoogte en lengte kunnen zo aan iedere situatie worden aangepast. De geluidswering is zelfs uitbreidbaar, verplaatsbaar of op een andere locatie opnieuw te gebruiken.

Minimale ecologische voetafdruk

DuBLOK® heeft een uitzonderlijk lage ecologische voetafdruk, ook in vergelijking met traditionele geluidsschermen. Deze waarde is uitgedrukt in de Milieu Kosten Indicator (MKI), de maatstaf om de milieueffecten van de hele levenscyclus in kaart te brengen.

Minimale MKI en uitstekende prestaties voor geluidsabsorptie en -isolatie

Circulaire onderdelen, lokale restmaterialen

De schanskorven worden gevuld met steen. Dat kan zelfs van lokale herkomst zijn, zoals rest-puin dat afkomstig is uit sloop. De geïntegreerde stalen constructie maakt gebruik van secundair staal. De halfopen constructie is ideaal voor begroeiïng en kan een impuls geven aan de biodiversiteit ter plaatse, zonder dat dat ten koste gaat van de geluidsisolerende en -absorberende prestaties.

Aan te passen aan iedere situatie

Met zijn modulaire opbouw en keuze uit 10 verschillende typen blokken kan DuBLOK® in bijna iedere omgeving worden geïntegreerd. Tot een hoogte van maar liefst 4,5 meter, ondanks een smal grondoppervlak. De blokken hebben een levensduur van 50 jaar en zijn herbruikbaar en opnieuw inzetbaar. DuBLOK® is daarmee ook zeer geschikt voor tijdelijke situaties.

Ecologie, biodiversiteit, energieopwekking

Er is veel maatwerk mogelijk. Denk aan extra’s zoals zonnepanelen, insectenhotels en/of BioBlocks®. DuBLOK® is het resultaat van jarenlange ontwikkeling en nauwe samenwerking met onze partners: BioBlocks®, Greenfix®, Rockwool® en Thibo B.V. Zo dragen we bij aan een stillere en duurzamere toekomst.

7 voordelen van DuBLOK

  1. Maximaal circulair
  2. Uitzonderlijk lage MKI
  3. Modulair en herbruikbaar
  4. Groene uitstraling
  5. Bevordering biodiversiteit
  6. Uitstekende geluidswerende eigenschappen
  7. Lange levensduur

Neem contact met ons op